Poznat broj predatog oružja u Novom Pazaru (VIDEO)

Poznat broj predatog oružja u Novom Pazaru (VIDEO)

Preko 400 komada oružja, 12.000 komada municije i oko 30 minsko-eksplozivnih sredstava predali su građani Novog Pazara, prema zvaničnim informacijama novopazarske policije.

Od početka akcije dobrovoljnog predavanja oružja do danas je na teritoriji Srbije predato preko 33.000 komada oružja, a prema navodima iz MUP-a ova akcija premašila je sve prethodne. Iz novopazarske policije poručuju da su zadovoljni odazivom građana.

“Od kada je počela akcija predaje neregistrovanog oružja, do danas je predato više od 400 komada raznog oružja, skoro 12.000 komada municije različitog kalibra i oko 30 minsko-eksplozivnih sredstava“, rekao je za A1 načelnik Policijske uprave Novi Pazar, Nermin Ljajić. 

Zbog sprečavanja eventualne zloupotrebe oružja koje je ostalo iza smrti vlasnika, neophodno je da se isto preda policiji, kao i drugo nelegalno oružje. Predavanje oružja neće pratiti bilo kakve posledice ukoliko građani to do 8. juna i učine, saopštio je MUP.

“ Ujedno Policijska uprava Novi Pazar poziva i one građane koji do sada nisu predali oružje policijskim stanicama na čuvanje nakon smrti vlasnika da to sada i učine“, dodao je Ljajić.

Podsećanja radi, profesor krivičnog prava Aleksandar Ivanović rekao je da su uzroci velikog broja oružja u Novom Pazaru ratna dešavanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će posle roka akcije 8. juna uslediti represivne mere prema onima poseduju ilegalno oružje. Dok se čekaju zvanična rešenja, spekuliše se da će za to minimalna kazna zatvora biti dve godine, prenosi Radio-televizija Srbije.

Nakon dve tragedije u kojima je u Beogradu i Mladenovcu ubijeno 18 ljudi, uglavnom dece i mladih, država je organizovala dobrovoljnu akciju predaje nelegalnog oružja, a broj predatog oružja svakodnevno raste.

CATEGORIES
Share This