Vesić: Raskrsnica na Teferiču će biti urađena za dva meseca (VIDEO)

Vesić: Raskrsnica na Teferiču će biti urađena za dva meseca (VIDEO)

Procena za završetak projekta i radova na rešenju raskrsnice na novopazarskom Teferiču je dva meseca, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

On je dodao da uređenje potrebne signalizacije na ovom delu puta nije veliki projekat, kao i da je trenutno u toku završavanje projektne dokumentacije.

“Novi Pazar – put“ radiće ovaj projekat. Naša procena je da za završetak radova treba negde oko dva meseca tako da očekujem da za dva meseca ta raskrsnica bude urađena onako kako po zakonu mora da bude uređena, a to će naravno “Novi Pazar – put“ uraditi“, izjavio je Vesić.

Nakon nemilih događaja u novopazarskim naseljima Mur i neretkih saobraćajnih nezgoda, krajem prošle godine gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je na sastanku sa ministrom građevine Goranom Vesićem predložio hitno postavljanje sedam platofrmi (usporivača) u naseljima Mur i Selakovac, kao i ograda u blizini Osnovne škole “Jošanica”.

On je dodao da su u Ministarstvu građevine obećali i trotoare na magistralnim putevima kao i raspisivanje tendera za brzu saobraćajnicu Novi Pazar – Kraljevo.

U toku prošle 2022. godine u Novom Pazaru četiri lica su izgubila život, a 243 je povređeno u saobraćajnim nezgodama, prema zvaničnim podaci policije u koje je A1 imao uvid.

“Ulice smrti“ u kojima se dogodio najveći broj nezgoda su ulice kroz koje prolaze magistralni putevi: ulica Save Kovačevića, Jošaničkog keja, Kej skopskih žrtava i Dubrovačka ulica, kako kaže statistika o mestima gde se dogodio najveći broj saobraćajki.

CATEGORIES
Share This