Sedam usporivača u naseljima Mur i Selakovac i ograda u blizini OŠ Jošanica

Sedam usporivača u naseljima Mur i Selakovac i ograda u blizini OŠ Jošanica

Gradonačelnik Novog  Pazara Nihat Biševac rekao je za A1 da je na sastanku sa ministrom građevine Goranom Vesićem dogovoreno da se odmah postavi sedam platofrmi (usporivača) u naseljima Mur i Selakovac, kao i ograda u blizini Osnovne škole “Jošanica” kao hitne mere. On je dodao da su u Ministarstvu građevine obećali i trotoare na magistralnim putevima kao i raspisivanje tendera za brzu saobraćajnicu Novi Pazar- Kraljevo.

Delagacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem, razgovarala je danas sa ministrom građevine Goranom Vesićem o problemima oko magistralnih puteva o ovom gradu. Na sastanku je doneto niz zaključaka rekao je za A1 gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac,

“ Minstar je doneo hitne mere koje treba odmah realizovati. Te mere se odnose na 7 platformi, odnosno usporivača brzine, kao i ograda u blizini Osnovne škole „Jošanica“ gde smo u vašem prilogu mogli da vidimo koliko je opasna staza kojom se deca kreću. Pored usporivača, uradiće se i signalizacija pored svih kritičnih mesta u gradu, tačnije tamo gde je bilo najviše saobraćajnih nesreća poput Teferidža. Ovi usporovači biće postavljeni kod škola u naseljima Mur i Selakovac, kao i na mestu gde je nedavno poginula petnaestogodinja devojčica.“ , rekao je za A1 gradonačelnik Biševac.

On naglašava da su ovo mere koje će se odmah realizovati, a tačan datum će samo zavisiti od vremenskih uslova. Biševac kaže da su donete i mere koje će se realizovati u narednom periodu kao što su trotoari na magistralnim putevima, te dodaje da osim bezbedonosnih problema je bilo reči i o drugim projektima koji će početi početkom godine.

“ Gospodin Vesić je naglasio da će već 10. januara biti otvaranje  tendera za projektovanje brze saobraćajnice Novi Pazar- Kraljevo kao i mnogi drugi projketi. “ rekao je Biševac.

Inače, sastanak delegacije Novog Pazara sa ministrom građevine Goranom Vesićem inicran je nakon stradanja maloletne devojčice na pešačkom prelazu u novopazarskom naselju Mur.

Da podsetimo, građani Novog Pazara su tokom vikedna održali  protest u u naselju Mur gde se okupio veliki broj garađana. Oni  su od nadležnih  tražili  da im pomognu u rešavanju ovog problema,  postavljanjem trotoara, video nadzora, usporivača brzine, odnosno ležećih policajaca i saobraćajne signalizacije. Prisutni su zahtevali i da se bahati vozači strožije kažnjavaju. Te zahteve su danas i predali lokalnoj samoupravi.

Enes Radetinac

CATEGORIES
Share This