Opasna staza jedini put do škole u Novom Pazaru (video)

Opasna staza jedini put do škole u Novom Pazaru (video)

Učenici Osnovne škole „Jošanica“  u Novom Pazaru svakodnevno  strahuju kako će doći do škole, jer je  put do nje  pravi izazov. S jedne stane kolovoz , dok sa druge strane provalija. Zabrinuti roditelji apeluju na nadležne da se problem odmah reši, jer kako kažu, pitanje je samo trenutka kada će doći do nesreće.

Od dva zla, biraj manje, tako  roditelji započinju priču svaki dan kada decu šalju u školu, jer  put  koji đaci Osnovne škole „Jošanica“ koriste izazov je za odrasle, a i za decu.  Roditelji uplašeni, deca naviknuta, a problem postoji  godinu dana.

„ Pravo da vam kažem sa velikim  strahom šaljemo decu u školu.  Svakoga trenutka očekujemo da neko dete padne. Nije nam jasno kako je projektant mogao ovako nešto da ostavi. Ovo je staza smrti. „ kaže jedan od roditelja Elvir Ibrahimović.

„ Sad dolazi zima. Kuda da idu deca? Rekom?“  , kaže Nihad Kadrić roditelj dečaka koji ide u Osnovnu školu Jošanica.

Nastivnici škole kažu da se problemi koji  postoje u naselju Jošanica moraju se pod hitno rešavati, jer zona škole nije u pravoj meri naznačena.

„ Ovo nije put ni za koze. Postoje dve opasnosti za decu, ova staza i nedovoljno označeno mesto škole. Naša deca su uveče nevidljiva za vozače“ , kaže nastavnik škole Haris Ibrahimović.

Inače, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac apelovao je  na nadležne da iskoriste svoje ingerencije i hitno realizaciju konkretne mere na deonicama državnih puteva “Novi Pazar-Ribariće” i “Novi Pazar-Bijele Vode”. Biševac je u dopisu direktoru JP “Putevi Srbije” Zoranu Drobnjaku i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću naveo da je samo u poslednjih godinu dana na deonici puta u naseljima Mur i Lukare izgubljeno šest mladih života.

 

 

Enes Radetinac

CATEGORIES
Share This