Ubistva za koja niko nije odgovarao (VIDEO)

Ubistva za koja niko nije odgovarao (VIDEO)

U poslednjih dvadesetak godina na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina dogodilo se 12 ubistava čiji izvršioci još uvek nisu otkriveni, a u nastavku ćete videti sve nerasvetljene slučajeve na kojima policija i tužilaštvo još uvek rade.

Hanuša Prušević (73) iz Novog Pazara – ubijena 12. marta 2003. godine. Beživotno telo Hanuše pronađeno u reci Raški, u selu Vržegrnjci. Sumnja se da je nepoznati napadač usmrtio udarcima tupim predmetom u glavu, a zatim telo bacio u reku.

Dragomir (44) i Radosava (44) Mutavdžić iz Požežine, Novi Pazar – Ubijeni 6. avgusta 2005. godine. Beživotna tela bračnog para, vlasnika prodavnice i bifea “Krstovac” na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, pronašli njihovi sin i ćerka, oko ponoći, nakon što su se vratili iz grada. Maltretirani i ubijeni oštrim predmetom.

Mirsad Hadžiavdić (31) iz Novog Pazara – Ubijen 24. novembra 2005. godine. Hadžiavdić, poznat po nadimku “Cigo vulkanizer”, ubijen u klasičnoj sačekuši u naselju Novopazarska banja. U njega je nepoznati napadač, dok je izlazio iz automobila pucao iz automatske puške. Na licu mesta pronađena 31 čaura.

Mirza Radonjica (27) iz Novog Pazara – Ubijen 12. aprila 2007. godine. Prema i dalje nerasvetljenim okolnostima, ovaj taksista je usmrćen iz vatrenog oružja (pištolja) u blizini manastira Đurđevi stupovi, na potesu Semenjača, dok je iz centra grada prevozio dve osobe.

Nusret Ljajić (73) iz Novog Pazara – Ubijen 16. oktobra 2007. godine. Ljajićevo telo pronađeno u kući, u selu Osoje. Pretpostavlja se da je usmrćen udarcima tupim predmetom po glavi i telu, kao i da je ubijen nedelju dana pre nego što je njegovo beživotno telo pronađeno.

Rifat Tiganj (29) iz Tutina – Ubijen 26. marta 2009. godine. Beživotno telo Rifata, koji je radio kao mesar, pronađeno obešeno u štali. Iako se smatralo da je počinio samoubistvo, obdukcija je otkrila da je on ubijen. Taj nalaz veštaka, njegova supruga je slučajno otkrila 10 godina nakon ubistva, posle čega je ponovo otvorena istraga.

Avdija Šutković (55) iz Novog Pazara – Ubijen 31. marta 2011. godine. Bivši čuvar u zatvoru u Prištini i Novom Pazaru, napadnut nešto pre ponoći u Ulici Gojka Bačanina, u centru Novog Pazara, nedaleko od zgrade u kojoj je živeo. Nepoznati napadač mu je smrtonosne povrede naneo oštrim predmetom u predelu leve slabine, prepone i podlaktice.

Harun Alić (49) iz Novog Pazara – Ubijen 27. decembra 2011 godine. Vlasnik menjačnice “Dolar”, ubijen uveče oko 21 sata, u centru grada, na parkingu iza hotela “Vrbak”, nakon što je zatvorio svoju radnju u Pešačkoj zoni i krenuo kući. Napadač je u njega ispalio samo jedan hitac, koji ga je pogodio u vrat.

Enes Ajdinović (45) iz Novog Pazara – Ubijen 4. juna 2013. godine. Vlasnik menjačnice “Merima” ubijen uveče, ispred porodične kuće, u Ulici Borski kej, nakon što je izašao iz automobila kojim je upravljala njegova supruga. Ubica u njega ispalio šest hitaca, od zadobijenih povreda preminuo u Opštoj bolnici. Pored čaura, na licu mesta pronađen i jedan metak.

Ismet Suljović (38) iz Đerekara, Tutin – Ubijen 30. septembra 2016. godine. Na Suljovića je, dok je radio u pilani u blizini porodične kuće, uveče, pod okriljem mraka, nepoznati napadač pucao iz automatske puške. Na licu mesta pronađene četiri čaure.

Miladija Kočović (77) iz Goševa, Sjenica – Ubijena 7. septembra 2018. godine. Njeno telo pronašao suprug ispred katuna koji se nalazi na području planine Giljeve, nedaleko od njihovog sela na samoj granici sa Crnom Gorom. Ubijena je hicem iz puške u predelu grudi, kao i pištolja u glavu.

Načelnik Policijske uprave Novi Pazar Nermin Ljajić rekao je da je nakon stupanja na tu dužnost, pre tri godine, naredio da se svi predmeti “na neki način otvore i radi na njima”.

“Dajemo pun doprinos da rasvetlimo neka ubistva. Preduzimamo dosta službenih mera i radnji na rasvetljavanju ovih ubistava, posebno teškog ubistva koje se desilo u Sjenici, kad je ubijena Miladija Kočović, ali i ubistava koja su se desila pre 10 godina”, izjavio je Ljajić.

Njegov zamenik Milan Simić dodao je da “sa protekom vremena ti slučajevi neće pasti u zaborav”.

“Intenzivno se radi. Preduzimaju se sve mere i radnje i nadamo se da će one u narednom periodu dati rezultate”, poručio je Simić.

Podsetimo, na poslednjoj konferenciji PU Novi Pazar, načelnik Nermin Ljajić rekao je da je za prethodnih devet meseci na teritoriji Novog Pazara izvršeno ukupno 1.091 krivično delo, od kojih je 65 odsto rasvetljeno, što je za period od devet meseci ove godine manje krivičnih dela u odnosu na isti period prošle godine.

Kada je reč o stanju bezbednosti i o efikasnosti rada policije, Ljajić stanje ocenjuje zadovoljavajućim, a grad Novi Pazar “jednim od bezbednijim u Srbiji“.

izvor: Radio Sto plus/ A1

CATEGORIES
Share This