MUP: Tokom praznika iz saobraćaja isključeno 940 vozača

MUP: Tokom praznika iz saobraćaja isključeno 940 vozača

Tokom praznika iz saobraćaja isključen je 901 vozača, koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i 39 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije.

U akciji pojačane kontrole, čak 135 vozača zadržano u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 24 vozača upravljala su vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu.

„Na teritoriji Uba iz saobraćaja je isključen 56-godišnji vozač koji je zatečen da upravlja vozilom sa čak 3,78 promila alkohola u organizmu, a kontrolom je utvrđeno i da je upravljao vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i da nema vozačku dozvolu jer mu je oduzeta u avgustu zbog kaznenih poena“, navedeni se u saopštenju MUP-a.

Pored navedenih prekršaja, 128 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 280 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.133 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 3.104 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

„Kada je reč o kontroli brzine, policijski službenici su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja deset vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, među kojima su tri vozača koji su upravljali vozilom na auto-putevima brzinom većom od 250 kilometara na čas“, kazali su iz MUP-a.

Uprava saobraćajne policije akciju će sprovoditi do 15. januara, dodaje se u saopštenju.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This