Napravi fotografiju na teritoriji Sandžaka i osvoji vredne nagrade (VIDEO)

Napravi fotografiju na teritoriji Sandžaka i osvoji vredne nagrade (VIDEO)

Inspiracija za najlepše razglednice Srbije i Crne Gore krije se u lepotama ove oblasti posebnog kulturno-istorijskog značaja. Foto konkurs “Sandžak kroz objektiv“ koji organizuje Regionalna turistička organizacija Sandžaka poziva sve ljubitelje fotografije da svojom kreativnošću svetu približe raznolikost ove regije u cilju promovisanja turističkih znamenitosti.

Na konkursu mogu učestvovati stariji od 16 godina, iz zemlje i inostranstva, a fotografije moraju biti napravljenje isključivo na teritoriji Sandžaka i to ne starije od 2 godine.

“Učesnici mogu poslati više fotografija, a stručni žiri će odabrati najbolje koje ispunjavaju sve kriterijume. Nema ograničenja da li će tu da se fotografišu likovi, životinje, priroda; bilo da su dnevne ili noćne fotografije, sve ono što nam privuče pažnju moći će da bude u kombinaciji za jednu od nagrada“,  ispred Regionalne turističke organizacije Sandžaka istakao je direktor te ustanove, Elvir Bogućanin.Konkurs je otvoren od 12. juna i trajaće do 12. jula, a stručni žiri nagradiće 30 najlepših fotografija nakon čega je planirana i njihova izložba u svim gradovima Sandžaka. Osim novčanih nagrada za prva tri mesta, organizatori su ostalim istaknutim učesnicima obezbedili i brojne druge, istaknute na njihovom zvaničnom sajtu i društvenim mrežama.

Promovisanjem prirodnih lepota Sandžaka, autentičnih ljudi, šarenolikih pejzaža, pomalo i potcenjenih predela može se doprineti turizmu ovoj oblasti, a prema podacima iz novopazarske turističke organizacije, samo u 2022. godini broj turista u Novom Pazaru bio je za 50% veći u odnosu na prethodnu godinu.

Ono što gradove ove specifične oblasti ističe jeste svakako kultura jela i gastronomija, a stanovnici ove regije poznati su kao gostoljubivi domaćini za čijom trpezom uvek ima mesta. Osim bogate kuhinje, meštani ovih gradova smatraju da postoje brojne stvari od istorijskog značaja koji ovu oblast čine vrednom za posetiti.

Prijave za konkurs se dostavljaju elektronskom poštom na mejl organizacije, a više o pravilima konkursa možete naći na www.rtosandzak.org

CATEGORIES
Share This