Zbog čega turisti dolaze u Novi Pazar? (Video)

Zbog čega turisti dolaze u Novi Pazar? (Video)

Novi Pazar iz dana u dan postaje sve primamljivija destinacija velikog broja stranih i domaćih turista. U odnosu na devet meseci prethodne godine, od januara do septembra ove godine broj gostiju je za preko 50% veći, kaže za A1 direktor turističke organizacije Dejan Belojica.

Novi Pazar osim gastronomije, cevapa i mantija ima izuzetno raznoliku turističku ponudu, kao što su spomenici iz islamske kulture, iz perioda Nemanjića, banje, planine, sjajnu trgovinu, a ono što je najvažnije ovaj grad ima dobre ljude. Tokom Letnje sezone Novi Pazar je okupio brojne goste iz raznih krajeva.

„Preko 50 odsto povećanja broja dolazaka gostiju u odnosu na isti period prošle godine, od januara do septembra, a imamo i oko 40% povećanja broja noćenja. Uglavnom su nam dolazile organozovane grupe gostiju, iz regije. Bosna, centralna Srbija, hoteli su bili puni, tražilo se mesto više, što je dokaz da turistička organozacija i grad Novi Pazar u pogledu turizma postaju interesantni, kazao je Beloica i dodao, da očekuju još veči broj dolazaka.

On je dodao, da je u planu i novosadski Sajam turizma koji će se realizovati u periodu od 17. do 19. decembra ove godine.

Iz turstičke organizacije kazu da je pored letnje sezona, koja je uspešno završena, u toku su pripreme i za zimsku turističku sezonu.

„Golija nam je u ekspanziji i postoje objekti koji godinama rade, te očekujemo da ove godine primi veliki broj gostiju. Takođe, tu je i privatni smeštaj, a ono što je nezaobilazno, jesu, siti brejk ture u Novom Pazaru“, zaključio je direktor turističke organizacije u Novom Pazaru.

Svi koji jednom dodju u novi pazar ponovo mu se vrate, jer ih gostoprimstvo domacina iz ovog grada ne ostavlja ravnodusnim.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This