Koliko lajkova vredi ljudski život? Mladi zbog lajka sve bahatije voze (video)

Koliko lajkova vredi ljudski život? Mladi zbog lajka sve bahatije voze (video)

Mladi Novog Pazara zbog popularnosti na društvenim mrežama pokušavaju da na svaki način privuku pažnju vršnjacima. Ekipa A1 istraživala je, da li je ljudski život vredan lajka?

Na društvenoj mreži Instagarm napravljen je profil pod nazivom „Pun gas Novi Pazar“, gde bahati vozači objavljuju svoje snimke brze vožnje. Na ovom profilu postoji nekoliko objava gde se tačno vide lokacije mesta na kojima se najčešće događaju saobraćajne nesreće, a to su Mur, Selakovac, Lukare i put Novi Pazar-Raška. 

Iz policije za A1 kažu da su upoznati sa postojanjem ovog profila, te ti snimci ne mogu biti dokaz na sudu. Oni dodaju da je vrlo teško identifikovati osobe sa ovih video snimaka, ali kada utvrde identitet, jedino što mogu uraditi i rade je preventivno delovanje, odnosno upozoriti takva lica, da zbog svoje i tuđe bezbednosti to ne rade.

Kako dalje navode, snimci koji su objavljeni da tom profilu su uglavnom napravljeni nekoliko meseci pre objave.

Podsećanja radi, u Novopazarskom naselju Mur 12. decembra na pešačkom prelazu petnaestogodišnju devojčicu udarilo je vozilo i ona je podlegla povredama na licu mesta. Na istom tom mestu, 2021.godine poginuo je i šesnaestogodišnji dečak, koji je, nakon pokušaja lekara da mu spase život, od zadobijenih povreda preminuo u novopazarskoj blnici.

Građani od nadležnih zahtevaju da postave kamere koje će sve vreme snimati kretanje vozila, te bi se na taj način sprečilo stradanje ljudi u saobraćaju, jer u saobraćanjim nezgodanama najčešće ne strada samo jedan član, već cela porodica.

Aiša Alić

 

CATEGORIES
Share This