Dupljak: Evakuisana jedna porodica, mnoge zatražile pomoć, nastradali svi objekti u blizini obale reke (VIDEO)

Dupljak: Evakuisana jedna porodica, mnoge zatražile pomoć, nastradali svi objekti u blizini obale reke (VIDEO)

Svi objekti i sa leve i sa desne strane obale reke Trnavice, veliki broj domaćinstava je potopljen, a sinoć je evakuisana i jedna porodica pored koje su mnoge tražile pomoć, izjavio je danas rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara Ismail Dupljak za A1. On je dodao da su sinoć do kasno ekipe javnih i komunalnih preduzeća i subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje bile na terenu.

Nakon jučerašnjih padavina koje su obeležile dan ne samo u Sandžaku nego i u Srbiji, vesti iz Novog Pazara mahom su se raširile po ostalim gradovima zemlje, a snimci na društvenim mrežama koje je snimila ekipa A1 koja je sve vreme pratila situaciju i u trenucima nakon poplava bila na terenu, postali su viralni. Iz gradske uprave kažu da je situacija bila toliko brza i nepredvidiva, da je bilo nemoguće sprečiti.

“Danas će se nastaviti sa sanacijom terena. Ulica Narodnog fronta samo što nije prekinuta na skoro desetak mesta, odnet je asfalt, ulica je skoro razneta i nije sigurna za saobraćaj, a ni za kretanje pešaka. Teritorija grada je velika i da mi znamo unapred, ovolika šteta bi se mogla sprečiti. Jednostavno je nemoguće pogoditi, ni meteorolozi ne mogu pogoditi lokacije i te mikrolokacije bujanja reka mogu desiti“, rekao je Dupljak.

U Srbiji je proglašena vanredna situacija u 32 grada i opštine, a dok se radi na otklanjanju posledica od poplava očekuje se i novi talas izlivanja, jer se najavljuju i nove padavine. Iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković rekao je da je najviše angažovanja pripradnika ovog sektora bilo u Novom Pazaru, Aleksincu i Kosjeriću.

“Mogu da odam priznanje vatrogasno-spasilačkoj ekipi Novog Pazara, vojsci koja je skočila u pomoć i svima drugima koji su pomogli. Naravno, hvala i našim građanima na strpljenju. Molim naše građane da prijave štetu i da se obrade gradskom štabu za vanredne situacije kako bismo mogli da im pružimo pomoć“, dodao je on.

Nakon ovih padavina, Republički Hidroemetorološki Zavod Srbije (RHMZ) osim upozorenja da se danas i sutra očekuju padavine u nekim delovima Srbije, najavljuje i značajno slabljenje padavina u subotu, osim na istoku zemlje.

CATEGORIES
Share This