NOVI PAZAR Vanredna odbrana od poplava

NOVI PAZAR Vanredna odbrana od poplava

Nakon obilnih padavina i usled porasta vodostaja na reci Ibar na Vodnoj jedinici “Ibar – Kraljevo, Novi Pazar“, proglašena je vanredna odbrana od poplava od strane javnog preduzeća “Srbijavode“.
Uvedena su dvadesetčetvoročasovna dežurstva i službe JVP “Srbijavode“, a nadležna vodoprivredna preduzeća su na terenu, prate stanje i sprovode sve mere u skladu sa Opštim i Operativnim planom od odbrane od poplava.
U Srbiji je proglašena vanredna situacija u 32 grada i opštine, a dok se radi na otklanjanju posledica od poplava očekuje se i novi talas izlivanja, jer se najavljuju i nove padavine. Iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković rekao je da je najviše angažovanja pripradnika ovog sektora bilo u Novom Pazaru, Aleksincu i Kosjeriću.

„U prethodnih 12 časova, pored te tri lokalne samouprave, pripadnici MUP-a i Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u ukupno 21 intervenciji. Od toga je naglasak bio na crpljenju vode kao delu otklanjanja posledica vremenskih nepogoda“, rekao je Milenković.

Juče je nakon velike količine kiše koja je pala u toku dana bio blokiran put ka Trnavi, a reke Trnavica i Jošanica su se izlile u naselju Ćerimidžinica noseći čak i automobile. Pričinjena je velika materijalna šteta mnogim porodičnim domovima, a ekipa A1 pratila je situaciju.

Prema rečima rukovodioca Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara Ismaila Dupljaka, “nije bilo moguće sprečiti izlivanje reke Trnavice“, jer se, kako kaže, nad Novim Pazarom slučila velika količina padavina.

CATEGORIES
Share This