PROGNOZA Kada možemo da se nadamo lepšem vremenu?

PROGNOZA Kada možemo da se nadamo lepšem vremenu?

Republički Hidroemetorološki Zavod Srbije (RHMZ) osim upozorenja da se danas i sutra očekuju padavine u nekim delovima Srbije, najavljuje i značajno slabljenje padavina u subotu, osim na istoku zemlje.

Prema rečima meteorologa, za ovako obilne padavine koje su zadesile celu zemlju zadužen je snažan ciklon koji se premešta iz Tirenskog mora ka južnom Jadranu. Zbog oblačnosti i padavina 3 do 4 stepena svežije na nivou zemlje, a vanredna situacija proglašena je u 32 grada i opštine.

U Novom Pazaru jutros od 13 do 15 stepeni, najviša dnevna do 19 stepeni, stanje je vremenske prognoze za danas. Više padavina očekuje se u drugom delu dana. U nedelju će biti najtoplije za ovu sedmicu, sa maksimalnom temperaturom od 23 stepena.

RHMZ je takođe izdao upozorenje da se večeras i sutra u Srbiji očekuje veća količina padavina, pretežno u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, dok je u jugozapadnim predelima zemlje na snazi žuti i narandžasti meteoalarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Podsećanja radi, nakon obilnih padavina i usled porasta vodostaja na reci Ibar na Vodnoj jedinici “Ibar – Kraljevo, Novi Pazar“, proglašena je vanredna odbrana od poplava od strane javnog preduzeća “Srbijavode“.

CATEGORIES
Share This