Dupljak: Toliko je kiše palo za kratko vreme da je bilo nemoguće sprečiti izlivanje(video)

Dupljak: Toliko je kiše palo za kratko vreme da je bilo nemoguće sprečiti izlivanje(video)

Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara Ismail Dupljak rekao je za A1 da je bilo nemoguće sprečiti izlivanje reke Trnavice, jer se za vrlo kratko vreme nad Novim Pazarom sručila velika količina padavina. On je dodao da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, a da će se  o posledicima više znati tokom sutrašnjeg dana.

Dupljak je istakao da se reka Trnavica izlila celom dužinom sa obe strane i napravila štetu novopazarskim naseljima.

“ Reka Trnavica se izlila 3,5 km sa obe strane, toliko je kiše palo za kratko vreme da je bilo nemoguće sprečiti izlivanje. Sve se desilo za kratko vreme. Jedino može da se odbrani kada se korita izgrade. Na svu sreću nije bilo težih posledica, jesu poplavljena sva dvorišta i nekoliko kuća.  Stižu nam prijave građana. Mi smo brzo reagovali, svi su na terenu, ali moram napomenuti da je ona dugačka preko tri kilometra i veoma je teško braniti.“ , rekao je za A1 Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara Ismail Dupljak

Da podsetimo, zbog obilnih padavina koje su obeležile protekle sedmice, reke na teritoriji Novog Pazara svakodnevno su pretile izlivanju. Nakon velike količine kiše koja je pala u toku dana, danas  je blokiran put ka Trnavi. Reka Trnavica se izlila u naselju Ćerimidžinica danas oko 17:30 časova gde je ostavila velike posledice.

 

 

CATEGORIES
Share This