Zdravstveni centar još uvek bez organa upravljanja

Zdravstveni centar još uvek bez organa upravljanja

Iako je Vlada Srbije još sredinom februara u odluci o spajanju Opšte bolnice i Doma zdravlja u Novom Pazaru u Zdravstveni centar navela da će za 30 dana imenovati organe upravljanja te ustanove, to se još uvek nije desilo, saznaje radio Sto plus.

Direktor, članovi Nadzornog i Upravnog odbora nove zdravstvene ustanove trebalo je da budu izabrani do polovine marta, a na naša pitanja ko je izabran na te pozicije iz pres službe Ministarstva zdravlja niko nije odgovarao.

Na osnovu zahteva za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, iz Ministarstva zdravlja su nas 16. marta obavestili da će nam “odgovoriti što pre, a najkasnije u roku od 40 dana”, što ističe sledeće nedelje.

Privremeni Upravni i Nadzorni odbor Zdravstvenog centra imaće zadatak da donesu statut i ostale akte neophodne za upis novoosnovane ustanove u nadležni registar i početak rada.

Do izbora direktora Zdravstvenim centrom rukovodiće vršilac dužnosti kojeg će, takođe, postaviti Vlada Srbije.

Odlukom o formiranju Zdravstvenog centra, Dom zdravlja više neće biti u nadležnosti lokalne samouprave Novog Pazara, već će fuzijom sa Opštom bolnicom, nova ustanova biti pod ingerencijom Vlade Srbije.

RUBRIKE
Podeli