Završena manifestacija ‚‚Kulturni predah“

Završena manifestacija ‚‚Kulturni predah“

Umetničkim programom i svečanim okupljanjem u petak je završena  manifestacija ‚‚Kulturni predah“ u OŠ ‚‚Desanka Maksimović“. Projekat je okupio 220 mališana iz četiri osnovne škole u cilju podizanja svesti o kulturi i neformalnom obrazovanju. 

Pripremljen je kulturno – umetnički program, koji je pratio video zapis svih aktivnosti i radionica u toku projekta. Film škole domaćina, pod nazivom „Nebo nije granica“,  je osvojio prvu nagradu u kategoriji kratki film na 14. Međunarodnom festivalu dečijeg stvaralaštva održanom u Banji Vrujci.

Na samom ulazu, goste su dočekale devojčice obučene u indijsku nošnju i simbolično su pozdravile posetioce. U sledećem holu su bili mališani obučeni u različite nošnje i predstavljali su različite kulture i tradicije. Prisustvovali su i predstavnici svih škola – učesnica, koji su imali svoj zasebni kutak i gostima su predstavili ono što su radili na kreativnim radionicama.

Projekat ,, Kulturni predah,, je uključio preko 220 mališana učesnika, osam koordinatora, četiri osnovne škole i samim brojem je  prevazišao granice lokalnih i regionalnih projekata. Ovakav projekat je  nacionalnog nivoa, i uz sve ove aktivnosti, Asocijacija prosvetara Sandžaka postaje najmasovnija i najaktivnija prosvetna organizacija sa prostora Sandžaka.

 

Martina Ilić

 

CATEGORIES
Share This