Zaplenjeno preko 180 kilograma narkotika, osuđeno 114 dilera

Zaplenjeno preko 180 kilograma narkotika, osuđeno 114 dilera

Novopazarska policija zaplenila je u poslednjih pet godina oko 185 kilograma raznih droga i 9.000 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, a Više javno tužilaštvo procesuiralo 114 osoba zbog posedovanja i trgovine narkoticima.

Policija je u tom periodu sprovela 640 uspešnih akcija, a najviše je zaplenjeno marihuane – blizu 170 kilograma. Najveća zaplena u jednoj akciji zabeležena je u julu ove godine, u blizini Ribarića, kada je u kamionu, kojim je upravljao G.J. (58) iz Iriga, pronađeno oko 80 kilograma marihuane.

Od dilera je oduzeto i oko sedam kilograma heroina, kao i nešto više od kilogram kokaina.

Kada je reč o godinama, najviše droge je zaplenjeno ove godine (skoro 98 kilograma), 2019. godine 35,2 kilograma, a godinu ranije 34,3 kilograma narkotika.

Najmanje je zaplenjeno 2017. godine (oko 6,6 kilograma), dok je godinu pre sa ulica sklonjeno oko 11,5 kilograma raznih droga.

Više javno tužilaštvo u poslednjih pet godina procesuiralo je 114 osoba zbog krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćeno držanje opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga koje su ukupno osuđene na 281 godinu zatvora.

Tužilaštvo je sa 71 osumnjičenim zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela (nagodba), a najveća izrečena kazna postignuta na taj način je sedam godina zatvora za dilera kod kojeg je pronađen 21 kilogram marihuane.

Najveća kazna postignuta u sudskom postupku je devet godina zatvora i to kao jedinstvena kazna za dva krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

RUBRIKE
Podeli