Biševac: Vučić ispunio obećanje, novih 120 miliona za Novi Pazar

Biševac: Vučić ispunio obećanje, novih 120 miliona za Novi Pazar

Prva tranša od 120 miliona dinara prebačena je Gradu Novom Pazaru, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić dao obećanje juče prilikom otvaranja magistralnog puta Novi Pazar – Raška. Gradonačelnik Nihat Biševac izjavio je da je ovaj transfer jako značajan za grad i da će otvoriti prostor za nove prilike.

Biševac je izrazio zadovoljstvo nakon što je predsednik Vučić reagovao na potrebe Novog Pazara i obezbedio finansijsku podršku za projekte u ovom gradu.

„Prva tranša uvećanog budžeta za grad je stigla, a drugu očekujemo do kraja godine. Ogroman je značaj priliva ovih sredstava koji za grad sigurno znače stabilizacija budžeta, kao i više prostora za investicione planove. Ovakav budžet olakšaće funkcionisanje grada i gradskih funkcija“, izjavio je Biševac.

Foto: Senko Župljanin

Podsećamo, na jučerašnjem otvaranju puta Novi Pazar – Raška, kao odgovor na pitanje kada će biti obećani transfer novca Novom Pazaru, Vučić je rekao da to nije ključno pitanje, ali da će, kako je rekao, biti “danas ili sutra“. On je tom prilikom izjavio da Sjenica i Novi Pazar moraju doneti “racionalnije mere u vezi mnogih stvari, zbog budućnosti“.

“Nije problem, to ćemo da rešimo. Obećali smo i biće, danas – sutra. Ja samo molim rukovodstvo u Pazaru da sagledava na ovaj način kako bi se novac racionalnije trošio“, izjavio je on.

On je tada izjavio i da se interno odeljenje novopazarske Opšte bolnice “mora srušiti“, kao i da je zbog statike “rekonstrukcija ovog dela bolnice nemoguća“.

Vučić je juče obišao novootvoreni rekonstruisani magistralni put Novi Pazar- Raška, a sa lica mesta uključila se i naša ekipa. Naša uživo uključenja gledaoci su mogli pratiti na zvaničnim stranicama na Fejsbuk i Jutjub platformama.

CATEGORIES
Share This