Vučić: Srušićemo interno odeljenje novopazarske bolnice (VIDEO)

Vučić: Srušićemo interno odeljenje novopazarske bolnice (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na otvaranju rekonstruisanog puta Novi Pazar – Raška izjavio da se interno odeljenje novopazarske Opšte bolnice “mora srušiti“, kao i da je zbog statike “rekonstrukcija ovog dela bolnice nemoguća“. 

On je dodao da će izgradnja kliničkog centra u Novom Pazaru koštati “mnogo više nego što je planirano“.

“Onaj deo koji smo mislili da renoviramo moraćemo da srušimo. Sada slede razgovori sa izvođačem i sa projektantima tako da očekujemo brzu realizaciju. Mi ćemo videti kako dodatno da obezbeđujemo novac, imamo neke nove ideje“, rekao je Vučić ovom prilikom.

Ovom prilikom rekao je i da je “njihov posao da urade saobraćajnicu od Adrana do Novog Pazara u dužini od 85km“, kao i da je obezbeđivanje kvalitetnih puteva i dobro organizovanog zdravstvenog sistema “ključni razlog zbog čega ljudi žele da investiraju u neki grad.

Izgradnju Kliničkog centra novopazarski političari povremeno plasiraju u javnost već više od jedne decenije, a početak radova na izgradnji Kliničkog centra u Novom Pazaru ozvaničen je 31. marta ove godine. Tada je događaju prisustvovao i predsednik države.

On je tom prilikom istakao da će za samo godinu i po taj grad dobiti Kliničko-bolnički centar sa novih 32.000 kvadratnih metara od čega je pola potpuno novo, a ostalo rekonstruisano.

“U pitanju je investicija vredna ukupno čak 70 milona evra, a samo u opremu biće uloženo oko 15 miliona evra. U Novom Pazaru gradi se dodatnih 15.000 kvadrata, a obnavlja postojećih 17.000 kvadrata opšte bolnice, što će, ukupno sa opremom koštati ne manje od 70 miliona evra“, rekao je tada Vučić.

Vlada Srbije ranije je opredelila 30 miliona evra za potpunu rekonstrukciju Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Vučić je danas obišao novootvoreni rekonstruisani magistralni put Novi Pazar- Raška, a sa lica mesta uključila se i naša ekipa. Naša uživo uključenja možete pratiti na zvaničnim stranicama na Fejsbuk i Jutjub platformama.

CATEGORIES
Share This