Usame Zukorlić na Državnom univerzitetu

Usame Zukorlić na Državnom univerzitetu

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Usame Zukorlić, danas je posetio Državni univerzitet u Novom Pazaru, gde se sastao sa rektorom, prof. dr Zanom Dolićanin. Tokom posete, razgovarali su o prioritetima razvoja ove visokoškolske institucije, navodi se u saopštenju DUNP-a.

Osnivanjem Državnog univerziteta, Vlada Republike Srbije stvorila mogućnosti da mlade generacije u Novom Pazaru i ovom kraju stiču obrazovanje pod istim uslovima kao studenti na drugim, mnogo starijim univerzitetima u zemlji.

„Državni univerzitet, kao prvi integrisani univerzitet u Srbiji,  za kratko vreme ostvario je značajne  rezultate i postao prepoznatljiv kao jedan od modernih evropskih univerziteta, zahvaljujući ne samo našim univerzitetskim kadrovima već i razumevanju i pomoći Ministarstva prosvete, odnosno Vlade Republike Srbije”, istakla je prof. dr  Zana Dolićanin.

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Usame Zukorlić, izrazio je zadovoljstvo dinamičnim razvojem Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

“Visoko obrazovanje donelo je Novom Pazaru i čitavom ovom kraju pozitivne podsticaje, širinu i razvoj u mnogim oblastima života. Izuzetno je važno da imamo obrazovane ljude i zato su nam univerziteti najznačajnije institucije“, naglasio je Zukorlić.

Sagovornici su se složili da je neophodno zajednički raditi na poboljšanju položaja mladih, te da postoji prostor za dalju saradnju u vezi sa temama koje su otvorene tokom današnjeg sastanka.

Podsećanja radi, upis kandidata za prvu godinu studija na DUNP-u traje do sutra.

 

CATEGORIES
Share This