DUNP Kada počinje upis za nove brucoše?

DUNP Kada počinje upis za nove brucoše?

Državni univerzitet u Novom Pazaru sutra započinje upis kandidata za prvu godinu studija, koji će trajati do subote, 15. jula, saopšteno je danas iz te ustanove.

Po završetku upisa, biće poznato koliko je mesta popunjeno i koliko ih je ostalo za septembarski upisni rok. Postoji mogućnost da se sva slobodna mesta na studijskim programima popune već u ovom upisnom roku, kako govore dosadašnji rezultati prijemnih ispita i bodova iz srednje škole.

“Prilikom upisa kandidati podnose originalna dokumenta: svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu i dve fotografije”, ispred DUNP-a ističu u saopštenju.

Prema raspisanom konkursu, očekuje se da će se u prvu godinu osnovnih studija upisati ukupno 730 studenata, od kojih će oko 70% biti školovano o trošku države.

Ovaj upisni rok predstavlja važan korak za mlade koji žele da nastave svoje obrazovanje na jednom od raznovrsnih studijskih programa koje nudi univerzitet. Upisni rokovi na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru pružaju mladim ljudima priliku da nastave svoje obrazovanje i steknu znanja iz različitih oblasti.

Podsećanja radi, zbog procesa akreditacije studijskih programa Pravo, Ekonomija i Srpska književnost i jezik neće biti upisa studenata u junu na DUNP-u, već se nakon pozitivne odluke Komsije za akreditaciju Nacionalnog akreditacionog tela očekuje da će konkurs na tim programima biti raspisan u septembru.

CATEGORIES
Share This