Ugljanin: “SAMO SDA ŽELI DA UJEDINI BOŠNJAKE“ (VIDEO)

Ugljanin: “SAMO SDA ŽELI DA UJEDINI BOŠNJAKE“ (VIDEO)

Jedino je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka ostala pri tome da “svi zajedno izađemo na jednu izbornu listu ili da unapred sklopimo post-izbornu koaliciju u vezi formiranja jednog bošnjačkog ili sandžačkog poslaničkog kluba u Skupštini Republike Srbije“, rekao je Sulejman Ugljanin, predsednik te stranke na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da “svi oni koji izlaze sa ovim režimom u više kolona ili sami pokušavaju da spasu bošnjački narod“, samo, kako kaže, nanose štetu i cepaju bošnjačko nacionalno tijelo “direktno nanoseći štetu bošnjačkom narodu“.

“Oni samo koriste pravo izlaska na izbore, ne razmišljajući šta čine samim izlaskom na izbore ako nisu spremni da zajedno izađu na jednu izbornu listu na predstojećim parlamentarnim izborima, kao što smo mi ponudili. 

Nažalost, mnogima i takozvanim tim bošnjačkim strankama izbori služe kao zabava. Mislim da je svest kod svih građana Sandžaka. Očekujemo podršku veću nego što je bila devedesetih“, rekao je Ugljanin.

Podsetimo, početkom ovog meseca predsednici stranaka SDA i SPP Sulejman Ugljanin i Usame Zukorlić razgovarali su o mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim izborima na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Međutim, obe stranke su najavile imena svojih listi, “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ i lista SPP-a za parlamentrne izbore “Ujedinjeni za pravdu- SPP i DSHV“.

Na nedavno održanoj konferenciji pomenute dve stranke predsednik ogranka SDA Sandžaka, Ahmedin Škrijelj rekao je da nije važno da li će biti jedna ili dve liste, važno je da predstavnici SDA Sandžaka i SPP-a rade na tome da zajedno doprinose Novom Pazaru, ostalo je stvar tehnike i individualnih procesa.

Na pitanje novinara o tome da li misle da su odlaskom Enisa Imamovića izgubili značajnu političku figuru i da li će to uticati na predstojeće izbore kada je reč o rezultatima, Ugljanin kaže da je Imamović “primer političara koji je svoju karijeru izgradio u zdravom političkom okruženju“.

Snimke sa konferencija možete pogledati u nastavku.

CATEGORIES
Share This