SPP i SDA  razgovarali o zajedničkom nastupu na izborima

SPP i SDA razgovarali o zajedničkom nastupu na izborima

Predsednici stranaka SDA i SPP Sulejman Ugljanin i Usame Zukorlić razgovarali su danas na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća o mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

U odvojenim saopštenjima za javnost SDA i SPP  ističu da je inicijativa došla od strane Bošnjačkog nacionalnog vijeća ciljem utvrđivanja zajedničkog nastupa bošnjačkih političkih subjekata na predstojećim izborima.

“ Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, u čijoj delegaciji je bio i predsednik Izvršnog odbora SPP, Sead Redžović prisustvovao je sastanku u Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Na sastanku su prisustvovali i predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka. Sastanak je održan na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, odnosno pozivom preds54eaaaednice dr. Pramenković. “ , stoji u saopštenju SPP-a

Stranka demokratske akcije Sandžaka je danas učestvovala, kako kažu,  na sastanku koji je sazvalo Bošnjačko nacionalno vijeće sa ciljem utvrđivanja zajedničkog nastupa bošnjačkih političkih subjekata na predstojećim izborima.

„SDA Sandžaka je izrazila spremnost za nastup svih bošnjačkih političkih subjekata na zajedničkoj listi sa ciljem formiranja sandžačkog poslaničkog kluba i stabilnih skupštinskih većina u sandžačkim opštinama. “ , stoji u saopštenju SDA Sandžaka.

Iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća  navode da se sastanku nisu odazvali predstavnici Sandžačke demokratske partije (SDP) i Demokratske partije Sandžaka (DPS).

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za nedelju, 17.decembar. Time je, kako je rekao, raspustio Skupštinu Srbije izabranu 23.aprila 2022. godine, dok je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je lokalne izbore za 17. decembar. Kako je istakao, izbore će realizovati nadležni organi u skladu sa zakonom.

CATEGORIES
Share This