SPP I SDA: Nije bitno hoćemo li zajedno na izbore, bitno je da zajedno radimo za Novi Pazar (VIDEO)

SPP I SDA: Nije bitno hoćemo li zajedno na izbore, bitno je da zajedno radimo za Novi Pazar (VIDEO)

Nije važno da li će biti jedna ili dve liste, važno je da predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP) rade na tome da zajedno doprinose Novom Pazaru, ostalo je stvar tehnike i individualnih procesa, rekao je predsednik ogranka SDA Sandžaka, Ahmedin Škrijelj na večerašnjoj konferenciji za novinare. Konferenciju su održali predstavnici pomenute dve stranke 

Na pitanje novinara da li je moguća koalicija ove dve stranke na predstojećim izborima, nakon što su predsednici SDA i SPP razgovarali o mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim izborima na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predstavnici su na konferenciji istakli svoje ciljeve i rekli da je dobrobit građana na prvom mestu.

“Mi se kao stranke trudimo da podržimo građane da što transparentnije manifestuju svoje nezadovoljstvo. Na terenu zajedno radimo i siguran sam da ćemo zajedno doneti Novom Pazaru bolje. Da li će to biti jedna ili dve liste, to je stvar tehnike i naših individualnih procesa”, rekao je Škrijelj.

Sead Redžović, šef odborničke grupe SPP-a ističe da je srećan što u Novom Pazaru postoje slobodni mediji koji daju prostor svim strankama, iako, kako kaže, “predstavnici vlasti nisu spremni na dijalog”.

”Predstavnici stranke koja ima većinsku vlast u gradskoj skupštini se nikada nisu udostojili da prisustvuju zajedničkoj diskusiji, razgovoru, ne bi li objasnili na pitanja građana, medija i nas odbornika. Situacija u Skupštini Grada Novog Pazara je potpuno identična medijskom mrsku koji se dešava u ovom gradu”, rekao je Redžović ispred SPP-a.

Podsetimo, u odvojenim saopštenjima za javnost SDA i SPP  ističu da je inicijativa došla od strane Bošnjačkog nacionalnog vijeća s ciljem utvrđivanja zajedničkog nastupa bošnjačkih političkih subjekata na predstojećim izborima.

CATEGORIES
Share This