Tutin:Nestabilna epidemiološka situacija

Tutin:Nestabilna epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija u Tutinu trenutno je nestabilna, jer je u poslednjih nedelju dana zabeležen porast broja pregleda u kovid ambulanti kao i broj potvrđenih pozitivnih slučajeva, rekla je danas portparolka Doma zdravlja u ovom gradu Azra Dreković.

Ona je za radio Sto plus navela da je u poslednjih nedelju dana kod deset osoba iz ovog grada potvrđen korona virus, a tokom dana pregled u kovid ambulanti obavi oko 20 pacijenata.

“U kovid ambulanti više je prvih nego kontrolnih pregleda, ali ohrabrujuće je to što pacijenti nemaju težu kliničku sliku i nije im potrebna hospitalizacija. Najveći broj pozitivnih slučajeva zabeležen je u subotu kada je kod sedam pacijenata potvrđen korona virus”, rekla je Dreković.

Ona je dodala da je u Domu zdravlja opremljen novi blok sa kovid ambulantom i stacionarnim delom koji zbrinjava pacijente sa lakšom kliničkom slikom.

“U pitanju je dnevni blok koji može da primi deset pacijenata koji tu primaju odgovarajuću terapiju i kiseonik ukoliko je neophodan, a imamo i svog infektologa”, rekla je Dreković.

Od početka ove nedelje dva pacijenta sa težom kliničkom slikom transportovana su u novopazarsku Opštu bolnicu.

RUBRIKE
Podeli