Situacija u Novom Pazaru stabilnija (video)

Reke Raška, Jošanica i Trnavica, su se povukle u svoja korita, te shodno tome, situacija u Novom Pazaru danas je stabilnija, a takođe i nivo vode dosta se spustio u odnosu na jučerašnji dan, kazao je za A1 rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara Ismail Dupljak .

„Ekipe sektora za vanredne situacije, vatrogasno spasilaška služba, Javna komunalna preduzeća tokom cele noći bili smo u kontaktu i pratili situaciju. Što je najvažnije, nismo imali prijava da je došlo do izliva ove tri reke“, rekao je Dupljak.

Kiša je padala i tokom noći, ali je to bilo slabijeg inteziteta, te nije došlo do porasta vodostaja na ove tri reke.

„Štab za vanredne situacije Novog Pazara je spreman da reaguje u svakom trenutku“, kažu predstavnici lokalne samouprave.

Zbog vanredne situacije osnovne i srednje škole na teritoriji Novog Pazara sutra neće raditi. Kak se dodaje, ova odluka se ne odnosi na vrtiće.

„Na osnovu zahteva odeljenja školske uprave u Novom Pazaru, škole ne bi trebale danas da rade, s obzirom na veliki vodostaj reka, jer se tim obalama i rečnim koritima, kreću učenici nižih razreda prema svojim školama i štab za vanredne situacije Novog Pazara je usvojio taj zahtev“, naglašava rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara.

On dodaje, da će se situacija i danas pratiti, te će na osnovu toga biti doneta odluka, da li će učenici ići sutra u škole ili ne.

S obzirom da je bilo veliko zamućenje vode na izvorištu reke Raške, odakle se filtersko postrojenje snabdeva vodom, količina vode je smanjena.

„Visinske zone nemaju dovoljan pritisak, u nižim zonama građani se uredno snabdevaju vodom“, rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara Ismail Dupljak .

Oni apeluju da se vodi računa o rečnim koritima, da se smeće ne baca u reke, kao i da roditelji vode računa o svojoj deci kuda se kreću i da im ne dozvoljavaju da su blizu rečnih korita.

CATEGORIES
Share This