Izlila se Jošanica u Novom Pazaru (video)

Zbog obilnih padavina reka Jošanica poplavila je danas delove grada Novog Pazara, a ekipa portala A1 bila je na licu mesta. 

Oko 11h ekipa poratala A1 izašla je na teren kako bi videla kakva je situacija u Novom Pazaru i o istoj obavestila građane.

U naselju Šutenovac situacija je alarmantna, a meštani ovog naselja kažu da su  krenuli da zaštite dvorišta i kuće od nabujale reke.

„Od jutros smo krenuli da stavljamo daske i ostalo šta nam je pri ruci da voda ne bi ušla u dvorišta i kuće, nekima je čak i preplavila“, kazao je za A1 jedan od meštana ovog naselja.

U 13h održana je sednica Gradskog štaba za vanredne situacije gde je rečeno da će predstabnici lokalne saouprave biti na usluzi građanima Novog Pazara.

„Gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o angažovanju subjekata od posebnog značaja koji  su odreagovali izvanredno i na nekoliko mesta rešili situaciju te nije došlo do preplavljivanja, a drugi zaključak koji je donet na ovoj sednici je da Javno komunlano presuzeće (JKP) prati kvalitet vode na terenu i o tome izveštavaju Gradski štab“, kazali su iz Gradskog štaba za vanrende situacije za naš portal.

Oko 15h u Novi Pazar stigao je Ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

 

CATEGORIES
Share This