Primenjen novi zakon: Oduzeto prvo vozilo u Novom Pazaru

Primenjen novi zakon: Oduzeto prvo vozilo u Novom Pazaru

U roku od nedelju dana od kada se mera oduzimanja vozila primenjuje na teritoriji Srbije, već je oduzeto jedno vozilo u Novom Pazaru. Takođe, tri vozila su oduzeta na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, dok su po jedno vozilo oduzeto na teritoriji policijskih uprava u Valjevu, Vranju, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu.

U najvećem broju slučajeva, osnov za oduzimanje vozila su bili prekršaji upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, koja je prethodno oduzeta zbog kaznenih poena, kao i prekršaji upravljanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom. Skrećemo pažnju da su četiri počinioca prekršaja, od kojih je vozilo oduzeto, bili mlađi od 22 godine, uključujući jednu maloletnu osobu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da se vozilo privremeno oduzima od počinioca težih prekršaja, koji je u prethodne dve godine pravosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

CATEGORIES
Share This