Pojačana kontrola saboraćaja zbog praznika

Pojačana kontrola saboraćaja zbog praznika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije,  od danas do 13. novembra ove godine sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s obzirom na to da se zbog državnog praznika na svim najvažnijim putnim pravcima u Republici Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

„Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, uključujući prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece, kao i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje i sve u cilju zaštite bezbednosti pešaka, brzina će biti kontrolisana i u zonama pešačkih prelaza“, saopštio je MUP Srbije.

Kako se dalje navodi, svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila izvršiće se kontrola da li vozači i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

“ Tokom prošle godine u danima ovog državnog praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo 14 učesnika u saobraćaju, od kojih su devet bili putnici u putničkom vozilu, a povređeno je 239 učesnika u saobraćaju“, zaključili su oni.

Apeluje se na sve građane da vozači poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme predstojećih praznika.

CATEGORIES
Share This