Novopazarci na ovaj način žele da pomognu svojim sugrađanima

Novopazarci na ovaj način žele da pomognu svojim sugrađanima

Ako imaš donesi, ako nemaš ponesi, ideja koja već nekoliko dana živi u Novom Pazaru. Razgovarali smo danas sa mladim ljudma koji su pokrenuli ovu akciju i oni će nam reći kako su došli na ideju da ovo pokrenu i zbog čega je ovakav projekat značajan.

„Na ideju smo došli samim tim što puno građana u Novom Pazaru svakodnevno prikazuje nove humnitarne akcije, pa smo hteli da svojom idejom doprinesemo i ujedno podržimo i pokažemo omladini kako nekim malim stvarima možemo doprineti zajednici“, govori Kadir Trubljanin za A1.

„Ideju smo pronašli na internetu, to je bila najlakša ideja koju smo mogli da realizujemo u najkraćem roku. To nam je bilo najupečatljivije i nešto što bi moglo da služi svakom i da se okoristi svako“, kaže Kadir.

„Organizacija je Asocijacija mladih, SDA Sandžaka. Bio nam je cilj da pre Ramazana doprinesemo zajednici i na taj način olakšamo porodicama koje su ugrožene u pripremi iftara“, rekao je Kadir.

„Projekat poput ovoga je zaista bitan za naše građane, zato što je naš grad jedan od najmlađih gradova u Srbiji imamo zaista snažnu omladinu koja je spremna da pokreće razne akcije. Ekonomska situacija u zemlji i u gradu je dosta nepovoljna i imamo dosta građana koji su u potrebi i koji ne mogu da obezbede namirnice za potrebu obroka, tako smo došli na ideju da im pomognemo da dođu do namirnica, a da nemaju nikakvu nelagodu ili osećaj neke odgovornosti. Prva paleta postavljena je na šetalištu na Jazu, a u planu su jos dvije“, kaže Alija Madžović za A1.

„Mi kao Asocijacija, planiramo da napravimo još dve i postavimo ih na različitim mestima u gradu. Pored toga, cilj nam je da pokrenemo još mladih, da se ne završi na ovome i da još ovakvih akcija pokrenemo, da ljudi u svojim dvoroštima koja izlaze na ulicu, koja su blizu grada, pa čak i van grada, postave palete ili korpe  na svojim ogradama. Osvestimo građane jer imamo ljude pored nas kojima je to potrebno i radimo na tome još više“, rekla je Hena Bošnjak za A1.

 

 

 

 

 

CATEGORIES
Share This