NOVI PAZAR Protest “Sandžak protiv nasilja” održaće se sutra

NOVI PAZAR Protest “Sandžak protiv nasilja” održaće se sutra

Protest pod nazivom “Sandžak protiv nasilja” održaće se sutra, u subotu 8. jula na novopazarskom Gradskom trgu sa početkom u 18 časova, a u organizaciji “Inicijative slobodnih građana”.

U pozivu na društvenim mrežama ova organizacija upućuje građane Novog Pazara da se pridruže protestu navodeći “osećaj uznemirenosti i besa zbog nasilja koji se širi zajednicom” kao glavni razlog sutrašnjeg događaja.

Oni navode da se na ovaj način pridružuju protestima “Srbija protiv nasilja” koji se nedeljama održavaju, kako bi pokazali solidarnost svim građanima koji izlaze na ulice kako bi pozdravili njihove zahteve za promenama.

“Previše dugo ćutimo i pasivno gledamo na naše stanje u zajednici što je rezultat poslednjeg događaja u kojem su nasilje trpele žene i deca. Sada je vreme da se zajednica probudi”, navodi ISG u pozivu.

Inače, ISG je građane pozvala na protest 4. jula, nakon što je grupa momaka u nedelju, 2. jula u novopazarskom naselju Lug verbalno i fizički napala Novopazarca i njegovu porodicu naočigled prisutne dece koja su se u tom trenutku zajedno sa ostalim članovima porodice nalazila u kolima.

“Ako želimo promene u našoj zajednici na bolje, ako želimo da se žene i deca i svaki čovek u našoj zajednici oseća sigurno i bezbedno onda moramo svi zajedno da se udružimo protiv svake bolesti u našem društvu”, zaključuju.

Ovaj protest biće drugi koji je pod ovim sloganom organizovan u Novom Pazaru, a prvi je održan 26.maja.

CATEGORIES
Share This