Održan protest “Sandžak protiv nasilja” (VIDEO)

Održan protest “Sandžak protiv nasilja” (VIDEO)

Građani Novog Pazara okupili su se danas na protestu „Sandzak protiv nasilja“ kako bi izrazili nezadovoljstvo prema trenutnoj situaciji u zemlji.

Ovim protestom okupljeni građani priključili su se zahtevima sa protesta „Srbija protiv nasilja“ sa akcentom na smenu ministra policije Bratislava Gašića i uz te zatražili rešenje lokalnih problema.

„Tražimo rešenje specifičnih lokalnih problema i to smena ministra unutrasnjih poslova Bratislava Gašića, smena granične policije i komandira policijske stanice Priboja, otkaz i kazne svim policajcima i službenicima koji nisu sprečili ubistvo i nisu sprečili bekstvo ubice, otkaz i kazne svim policajcima koji su pomogli ubici da pomogne, javno saopštenje ministra policije u kojem će obrazložiti sta se desilo sa policajcima koji su prošle godine u Priboju pozvali pesmama na novi genocid nad Bošnjacima i pooštravanje kazni za svaku vrstu ratnohuškačke retorike i poruka koje sire među nacionalni i među vresku mržnju među građanima. Smatramo ovo minimalnim uslovima  i od njih necemo odustati“, kazao je organizator skupa, Aladin Paučinac.

Građani koji su došli na protest kažu da su hteli da izraze nezadovolstvo prema celokupnoj situaciji u zemlji.

„Danas smo došli da podržimo provenstveno građane našeg grada, ali smo ujedno došli da ispunimo nasu građansku dužnost . Zbog puno čega sam ovde, ali provenstveno da podržim ovaj protest protiv nasilja u Sandžaku. Zbog ubistva mladića iz Priboja“,  kazali su građani za nas portal.

Inace, protest „Srbija protiv nasilja“ odrzava se nedeljama unazad, a naredni je zakazan u subotu 27. maja u 18h.

Amela Kuč

CATEGORIES
Share This