Komšije brutalno napale Novopazarca i njegovu porodicu: “DECA SU VRIŠTALA, NISU MOGLA DA SE SMIRE“ (VIDEO)

Komšije brutalno napale Novopazarca i njegovu porodicu: “DECA SU VRIŠTALA, NISU MOGLA DA SE SMIRE“ (VIDEO)

Grupa momaka su u nedelju, 2. jula u novopazarskom naselju Lug verbalno i fizički napali Novopazarca i njegovu porodicu naočigled prisutne dece koja su se u tom trenutku zajedno sa ostalim članovima porodice nalazila u kolima. U incidentu nema teže povređenih, a kako saznajemo iz PU Novi Pazar, još uvek se radi na rešavanju ovog slučaja.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama jasno se vidi deo okršaja koji se desio juče, gde napadači pozivaju napadnutog na obračun, dok ih prisutna žrtva ovog incidenta snima telefonom iz auta. Snimak nejasno pokazuje kako napadač pokušava da otme telefon žrtvi dok u panici prisutna deca plaču i vrište. Žrtve ovog događaja iskazuju nazadovoljstvo, jer, kako kažu, “osim saslušanja osumnjičenih i dobijanja prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira, ne postoji ništa što im garantuje sigurnost i bezbednost“.

“Prvenstveno je bio nasilnički napad na mog zeta, moju sestru i na njihovo desetogodišnje dete. Kako su to inače po Pazaru dešava, je l’ da, pošto su nam strašno uske ulice, svi se parkiraju sa strane.. Tu je bio verbalni okršaj u rečenici gde dečko koji je izvršio napad na mog zeta, počinje sa  “A gde ćeš ti?“, on mu je rekao, “A gde ćeš ti?“. Ovaj je bio motorom, ovaj je bio kolima. Mimoilazili su se u uskoj uličici, što je na to jako besan dečko dodao “Ti meni to da kažeš?“. Bacio je svoj motor i krenuo je da ga bije. Moj zet je bio već u kolima i naravno u tom napadu odbrana je bila da ga je odgurnuo. Međutim to su videli njegovi prijatelji, njegova braća, gde su krenuli bukvalno njih trojica četvorica na napad na mog zeta, moju sestru i na njihovo dete, gde su kao huligani četvoro- petoro njih. Vukli su ga iz kola da ga biju čupali su u njegovu ženu, njegovo dete od deset godina, njih trojica četvorica, ne znam tačno, još uvek sam pod stresom“, rekla je za A1 Irma Sinanović Katipoglu, žrtva ovog događaja koja je na odmor iz matične Turske došla kod svojih.

Događaj nije završen na okršaju koji se desio na ulici, već, po rečima svedoka i žrtvi, dobija svoju težinu i nastavlja se ispred kuće čiji su oni vlasnici. Sinanović Katipoglu dodaje da za ovakav ishod nije bilo nikakve inicijacije od strane njih, da nije postojala bilo kakva provokacija koja bi dovela do kulminacije na ovaj način i nastavlja hronološki da opisuje sled događaja.

“Nekako su uspeli da zatvore vrata i pobeglnu u kuću. Međutim kad su došli u kuću, pošto sam trenutno gost u njihovoj kući, ja sam bila kod njih sa  mojom mamom i sa moje dvoje dece. Naravno njihova deca pod šokom,  pod stresom.. Dete je vrištalo.. Nisu mogli da se smire. Ja sam iz cilja da ih pustim samo da se polako smire uzela moje dvoje dece, moju mamu i njihovo dvoje dece, izašla sam vani. Kako sam izašla vani,  ispred njihove kuće videla sam da su se svi ponovo okupili. U tome su počeli da me vređaju. Bukvalno razne, razne uvrede, psovanje moje majke, psovanje mene, moje dece.. Katastrofalna pogrdna imena. I ja kao po navici inače pošto se to radi trenutno u državi u kojoj živim, apsolutno sam uzela sve da snimam. Kako su videli da sve to snimam, a snimak govori naravno, sve, u tom trenutku dečko je krenuo na mene“, dodaje ona.

Ona ističe da se sve odigralo naočigled mnogih komšija koji su pokušavali da zaštite njenu porodicu koja je pretrpela napad, i kaže da je osim toga, razočarana u svoju zajednicu, jer kako kaže, “mnoge stvari su se promenile, nekad je bilo svi za jednog – jedan za sve“, dodajući da se danas to promenilo. U okolnostima nemilog događaja, osim fizičkih povreda, najteže joj pada pretrpljeni stres kroz koji su prošli ona i njena porodica, njihova deca.

“Evo, imam dokaz iščupane ruke. Četvoro dece vrišti, čupa mi ruku, čupa mi telefon.. Ja u samoodbrani.. Čupao me je za kosu, moja majka je vrištala pokušavajući da me spasi, pošto je on nekako pokušavao čak i da me izvuče iz auta. Deca su vrištala. U tom celokupnom trenutku, jedan me čupa, drugi mi udara, lomi mi retrovizor,treći mi udara celokupnu levu stranu nogama, četvrti mi čupa brisač pozadi, pokušavaju da otvore mojoj deci vrata. Čak su moju ćerku zakačili,taj koji je mene fizički napao. Policija zna. Ali ne, to se ne završava. Ono što je najgore, iste sekunde odlaze naoružani. Nož, ja nisam videla nož, moj brat je video nož. Postoje izjave u policiji. Bukvalno došli, ušli su, znači, na tuđ posed njih petorica, šestorica, naoružani. Ja sam videla metalnu šipku,  zbog toga sam i pozvala policiju. Ući na privatan posed sa hladnim oružjem  na nekog.. Šta čekamo? Mislim, ne razumem, šta čekamo? Čekam da mi neko ubije dete, je li?“

Sinanović Katipoglu navodi da neće dozvoliti da slučaj prođe nekažnjeno i neprimećeno i da očekuje od zajednice i od nadležnih organa da osude ovaj napad zbog kojeg su “ogromnu traumu preživele njihove porodice i njihova deca“.

Drugoj strani događaja je ponuđeno da govore za medije, ali oni to nisu želeli uz obrazloženje da ne žele da remete tok istrage.

Podsećanja radi, još jedan nemili napad desio se i krajem prošle 2022. godine, kada je Novopazarac F.M. fizički napao radnicu dostave Glovo, a zatim je pušten na slobodu nakon informativnog razgovora. Oštećena je upućena na mogućnost podnošenja krivične prijave u privatnoj režiji zbog dobijanja lakih telesnih povreda. Ispovest žrtve jučerašnjeg događaja zabeležila je ekipa A1, a video možete pogledati u nastavku.

 

CATEGORIES
Share This