NIKO NEĆE DA GRADI- Raspisan treći tender za izgrdanju azila za pse i mačke

NIKO NEĆE DA GRADI- Raspisan treći tender za izgrdanju azila za pse i mačke

Grad Novi Pazar raspisao je treći tender za izbor kompanije koja će završiti izgradnju prihvatilišta za pse i mačke lutalice, nakon što su prethodna dva obustavljena, jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

U pitanju je druga faza izgradnje ovog prihvatilišta u selu Čašić Dolac, koja bi trebala da bude završena za 150 dana.

Kako prenosi Free media,  radovi između ostalog podrazumevaju izgradnju štenara i upravne zgrade, ogradu, električne instalacije, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, video nadzor i protiprovalni sistem.

Vrednost radova je preko 16 miliona dinara, od kojih je 13,5 miliona obezbedilo Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj.

Podsećamo, ministar Edin Đerlek rekao je nedavno da je i drugi tender propao, jer je lokalna samouprava “namerno onemogućila ponuđače da se prijave na javnu nabavku”, tvrdeći da će novac opredeljen za taj projekat biti vraćen u državni budžet.

Te tvrdnje je demantovao načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

On je rekao da je “Radna grupa uradila novi projekat sa uvećanim vrednostima, tako da će grad obezbediti nove pozicije i obezbediti još veća finansijska sredstva”.

Lokalna samouprava je krajem jula raspisala prvi tender za izbor firme koja će završiti izgradnju pomenutog prihvatilišta, koji je je obustavljen 22. avgusta, dok je drugi pokušaj usledio poslednjeg dana avgusta i bio je otvoren do 13. septembra.

Ministar Đerlek i gradonačelnik Nihat Biševac potpisali su početkom juna ugovore o izgradnji prihvatilišta za pse i mačke lutalice, projekta koji je počeo još krajem 2019. godine, kada je prvu fazu radova izvela kompanija “Elmir”, za nešto više od 11,6 miliona dinara.

Rok za dostavljanje ponuda na trećem tenderu je 13. oktobar.

Inače, samo u proteklih šest meseci u Novom Pazaru zebeleženo je 11 ujeda pasa. Jedan od njih  i u krugu Opšte bolnice gde je napaduta trudnica u devetom  mesecu trudnoće.

Izvor: A1/Free media

 

CATEGORIES
Share This