Čopor pasa izujedao trudnicu u Novom Pazaru (video)

Čopor pasa izujedao trudnicu u Novom Pazaru (video)

Dvadesetjednogodišnju trudnicu u devetom mesecu trudnoće S.L. napao je čopor pasa i tom prilikom zadobiila je dva ujeda. Incident se desio danas u krugu Opšte bolnice u Novom Pazaru. Iz ove ustanove kažu za A1, da su više puta apelovali na nadležne iz JKP “ Gradska čistoća“ da reše ovaj problem. Naglašavaju da ovo nije prvi napad u krugu Opšte bolnice, gde se psi u čoporima mogu često videti. Pokušali smo da dobijemo odgovor i od predstavnika JKP “ Gradska čistoća“ , ali nisu odgovarali na naše pozive.

“ Šok sam doživela jer sam trudnica, najviše sam brinula za bebu.“ Ovako je priču o strašnom napadu pasa započela dvadesetjednogodišnja trudnica iz Novog Pazara. Sve se dogodilo u krugu Opšte bolnice u ovom gradu, kada se S.L. vraćala sa pregleda.

“ Bila sam na CTG-u, vraćala sam se kući. U jednom trenutku napao me je čopor pasa. Bilo ih je 15, tri velika. Jedan me je odmah ujeo, dok sam se branila od njega, drugi pas me je ujeo za drugu nogu. Uplašila sam se za bebu najviše. U tom trenutku mi je samo to bilo bitno. Počela sam da vrištim, jer nije imalo nikoga, došla su dva momka i tada su se psi razbežali. “ , kaže za A1 trudnica S.L.Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru za A1 je rekao da je trudnica primljena sa dva ujeda u predelu potkolenice. Odmah joj je ukazana prva pomoć, nakon čega su je uputili na ginekološko odeljenje, gde je utvrđeno da je sa bebom sve u redu. Slučaj je odmah prijavljen komunalnoj miliciji, koja je odmah izaša na lice mesta.

“ Odmah su izašli na lice mesta. Uzeli smo izjavu od trudnice. Bila je vidno potrešena. Rekla nam je da ju je napalo 15 pasa. Mi smo odmah uputili dopis JKP “ Gradska čistoća“. S obzirom na to da naša “ Čistoća“ nema zoo higjenu, dopis je šalje za Vrnjačku Banju i ekipa dolazi petkom. Građani moraju da shvate da imamo puno pasa lutalica i da ekipa iz Vrnjačke Banje ne može  sve pse da locira. Ovim putem apelujem na građane da prijavljuju komunalnoj miliciji ili JKP “ Gradska čistoća“ lokacije gde uvide pse lutalice. “ ,  kaže za A1 komunalni milicioner Bojan Milić.

Ovo nije prvi slučaj napada pasa lutalica u krugu Opšte bolnice u Novom Pazaru. Prethodni slučaj desio se pre više od mesec dana, kada je na istom mestu napadnuta i medicinska sestra koja radi u toj ustanovi.

Inače,  još 2019. godine, tadašnji ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić potpisao je  ugovore sa 63 gradonačelnika i predsjednika opština koji će omogućiti realizaciju 77 projekata u tim lokalnim samoupravama, vrednim skoro pola milijarde dinara. Među tih 77 projekata je bila planirana i  izgradnja prihvatilišta za pse i mačke lutalica u Novom Pazaru.

„Grad Novi Pazar je obezbedio lokaciju za izgradnju prihvatilišta za pse i mačke. Pripremljena je projektna dokumentacija za prihvatilište kojim su predviđene upravna zgrada sa ambulantom i stacionarom i dve štanare. Ukupna neto površina svih objekata je 396,33 m2 a ukupna bruto površina je 465,45 m2. Realizacija ovog projekta doprineće se značajnom smanjenju broja pasa i mačaka lutalica na teritoriji Grada Novog Pazara, čime će smanjiti i broj oštećenih građana, povećati sigurnost na javnim mestima“, istakao je tada načelnik Divanefendić.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dodelilo je Novom Pazaru sredstva u iznosu od 9,5 miliona dinara za sufinansiranje izgradnje prihvatilišta za pse imačke lutalice. Ugovor je u ime Grada Novog Pazara potpisao načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

Enes Radetinac

 

 

 

CATEGORIES
Share This