„NEMA SPAVANJA DOK SE SITUACIJA NE SMIRI“. Šta posle poplave? (video)

„NEMA SPAVANJA DOK SE SITUACIJA NE SMIRI“. Šta posle poplave? (video)

Nakon obilnih padavina koje su pogodile Novi Pazar, Rašku, Tutin i okolna mesta za građane tog dela Srbije usledila je prava borba. Zbog reka koje su se u izlile iz svojih korita, građani su već dva dana u pripravnosti. Najteža situacija bila je u Novom Pazaru i Tutinu gde je za nekoliko sati palo i do sto litara kiše po metru kvadratnom.

Dok su vodostaji reka rasli iz sata u sat, građani su pokušavali na razlicite načine da sačuvaju svoja domacistva. Ali nazalost, povlačenje reka ne znaci i prestanak borbe.

„Velika voda je bila, bukvalno potok, nisam mogao da izađem ispred. Voda je čak i u kuću ušla, zidovi su popucali“, kazao je meštanin Šutenvca.

Kiša i poplava posebno su ugrozile stare kuce sa već postojećim problemima, voda je ulivala sa svih strana.

„Svaki put se isikiram i isplačem pa nastavim dalje, kad ti gledaš  kako sve propada nije, lako“, izjavila je građanka Novog Pazara.

Za one kojima su kuce u losijem stanju, nema spavanja kada krenu nepogode.

„Svaki put se uplašim, isključujem osigurače, prvo prokapa voda pored sijalice i ona treperi iako je svetlo ugašeno. Sinoć nisam smela da spavam, bilo me je strah da se ne zapali nešto“, dodala je ova građanka.

Osim kuca, stradali su i poslovni objekti.

Kako kažu nadležni, formirane su komisije koje ce ovih dana obilaziti terene i procenjivati materijalnu štetu koja je načinjena.

Emir Ličina

 

 

CATEGORIES
Share This