“NEMA SPAVANJA DOK SE SITUACIJA NE SMIRI”. Šta posle poplave? (video)

Nakon obilnih padavina koje su pogodile Novi Pazar, Rašku, Tutin i okolna mesta za građane tog dela Srbije usledila je prava borba. Zbog reka koje su se u izlile iz svojih korita, građani su već dva dana u pripravnosti. Najteža situacija bila je u Novom Pazaru i Tutinu gde je za nekoliko sati palo i do sto litara kiše po metru kvadratnom.

Dok su vodostaji reka rasli iz sata u sat, građani su pokušavali na razlicite načine da sačuvaju svoja domacistva. Ali nazalost, povlačenje reka ne znaci i prestanak borbe.

“Velika voda je bila, bukvalno potok, nisam mogao da izađem ispred. Voda je čak i u kuću ušla, zidovi su popucali”, kazao je meštanin Šutenvca.

Kiša i poplava posebno su ugrozile stare kuce sa već postojećim problemima, voda je ulivala sa svih strana.

“Svaki put se isikiram i isplačem pa nastavim dalje, kad ti gledaš  kako sve propada nije, lako”, izjavila je građanka Novog Pazara.

Za one kojima su kuce u losijem stanju, nema spavanja kada krenu nepogode.

“Svaki put se uplašim, isključujem osigurače, prvo prokapa voda pored sijalice i ona treperi iako je svetlo ugašeno. Sinoć nisam smela da spavam, bilo me je strah da se ne zapali nešto”, dodala je ova građanka.

Osim kuca, stradali su i poslovni objekti.

Kako kažu nadležni, formirane su komisije koje ce ovih dana obilaziti terene i procenjivati materijalnu štetu koja je načinjena.

Emir Ličina

 

 

RUBRIKE
Podeli