MUP: Novopazarci vozili preko 100 na sat na mestima gde je dozvoljeno 60, izrečeno 417 kazni za samo sedam dana

MUP: Novopazarci vozili preko 100 na sat na mestima gde je dozvoljeno 60, izrečeno 417 kazni za samo sedam dana

Saobraćajni policajci u Novom Pazaru tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole, kontrolisali su više od 560 vozila i otkrili 417 prekršaja prekoračenja brzine, saznaje portal A1.

Tokom ove akcije koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza sankcionisano je 26 vozača.

Prema zvaničnim informacijama iz PU Novi Pazar, tokom trajanja akcije, najveće zabeleženo prekoračenje brzine je 116 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 60.

Tokom ove operacije, na putevima Srbije više od  54.000 vozila je podvrgnuto strogoj kontroli, što je rezultiralo otkrivanjem visokog broja prekršaja prekoračenja brzine.

U toku sedam dana, na teritoriji Srbije je 32.348 vozača uhvaćeno u prekršaju prekoračenja brzine. Preko 16.000 vozača su bila primorana da se zaustave zbog prekoračenja brzine, dok je ostalih 15.995 vozača sankcionisano bez zaustavljanja. Oni će uskoro biti pozvani da identifikuju ko je upravljao vozilom u trenutku prekršaja.

Zabrinjavajući je podatak da je čak 3.427 vozača bilo sankcionisano zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.

Na auto-putu Beograd – Novi Sad, uhvaćen je tridesetogodišnji muškarac vozio automobil marke „mercedes“ brzinom od čak 252,8 kilometara na čas, i to na mestu gde je ograničenje brzine 130 kilometara na čas.

U okviru ove akcije, ukupno 9.745 drugih prekršaja je takođe otkriveno i sankcionisano.

Podsećamo, brza vožnja na teritoriji Novog Pazara nije strana pojava, s obzirom na to da je na društvenoj mreži Instagram napravljen nalog pod nazivom „Pun gas Novi Pazar“, gde bahati vozači objavljuju svoje snimke brze vožnje. Građani od nadležnih zahtevaju da postave kamere koje će sve vreme snimati kretanje vozila, kako bi se pod pritiskom okolnosti i kontrole, na taj način sprečile potencijalne saobraćajne nezgode.

Policijski službenici saobraćajne policije i u nastavku letnje sezone preduzimaće mere pojačane kontrole u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja. Ove mere imaju za cilj da se suzbije prekoračenje brzine i unapredi svest vozača o neophodnosti poštovanja saobraćajnih propisa kako bi se sačuvali životi i očuvala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

CATEGORIES
Share This