Mujagić: “Na četiri lokacije u Sjenici smo stvorili uslove da se sto bolje branimo od poplava”

Mujagić: “Na četiri lokacije u Sjenici smo stvorili uslove da se sto bolje branimo od poplava”

Protekle godine u Sjenici su zabeležene velike poplave kada se korito reke Grabovice izlila u samom centru grada, neposredno uz samo šetalište.

Sjenici i ove godine prete poplave zbog mogućeg otapanja velike količine snega koja je pala u ovom periodu godine.

”Verujemo da ste i vi zabeležili prošle godine da smo u januaru što je zabeleženo i u istoriji Sjenice imalo neverovatno poplave a sve je to vezano za nove klimatske prilike.

Nadam se da neće doći do naglog otopljena. Na početku smo zime nije za očekivati da će do poplava doći”, rekao je Predsednik opštine Sjenica, Munib Mujagić.

Ove godine kako kaže Predsednik opštine Sjenica, Munib Mujagić su znatno pripremljeniji za moguce poplave, kao i da su spremni da se suoče sa svim  mogućim vremenskim neprilikama.

“Želim da kažem da nakon pedeset godina ne činjena u smislu odbrane od poplava po prvi put smo ove godine u saradnji sa Ministarstvom za vodoprivredu, poljoprivredu i šumarstvo obezbedili značajnu količinu novca da krenemo sa stvaranjem uslova za što bolju odbranu Sjenice od poplava.

Izdradili smo zaštitni zid oko poljoprivredno tehničke škole i gimnazije i na taj način zaštitili najuži deo centra grada.

Pročistili smo Mederački potok sa nekoliko mostova, saniramo tok reke Grabovice dužine od 3 km, i radimo na stvaranju kvalitetnih uslova za protok vode na Međurečkom potoku za te namere smo kupili mašinu bagera guseničara.

Na četiri lokacije smo stvorili i stvaramo uslova da se sto bolje branimo od poplava, to je jedan od velikih uspeha aktuelne vlasti.” istakao je Munib Mujagić.

Ovaj tekst sufinansirala je opština Sjenica. Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove donatora.

CATEGORIES
Share This