Meštani Mura: Predali smo zahteve lokalnoj samoupravi (video)

Meštani Mura: Predali smo zahteve lokalnoj samoupravi (video)

Organizatori protesta u naselju Mur danas su predali zahteve lokalnoj samoupravi, u kojima traže postavljanje signalizacije, saobraćajnih znakova, semafora i kamera, kao i obezbeđivanje trotoara. Oni su naglasili, da im je drago što je država pokazala interesovanje za njihov problem.

Od nadležnih traže da urade sve ono što je neophodno na tom putnom pravcu, kako bi se u saobraćaju spasili životi građana Novog Pazara.

„Naši zahtevi nisu ništa posebno, to su zahtevi za onim što ima svaki normalan, evropski grad. Mi smo dali konkretne rokove i to veoma razumne rokove. Podelili smo rokove po kvartalima i po prioritetima. U zavisnosti od toga koliko će se poštovati rokovi, mi ćemo dalje reagovati. Kada budemo dalje reagovali, reagovaćemo u skaldu sa ustavom i zakonom“, rekao je Haris Ibrahimović, jedan od organizatora protesta u naselju Mur.

Na naše novinarsko pitanje da prokomentarišu današnji sastanak predstavnika Gradske uprave sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem , on je rekao da im je drago što je država izrazila interesovanje za njihov problem i dodao da oni nisu pozvani da prisustvuju današbhem sastanku.

„Kada govorimo o mnogim problemima, šalje se utisak kao da je država nezainteresovana za taj problem. Drago mi je što postoji interesovanje. Međutim ovo nije nikako filozofsko pitanje, nama nije potrebno mnogo priče, koliko nam je potrebno mnogo rada“, odgovorio je Ibrahimović.

Rokovi za rešavanje ovog problema jasno su definisani, a oni su u rukama nadležnih.

„Podelili smo rokove po kvartalima i po prioritetima, te u zavisnosti od toga koliko će se poštovati rokovi mi ćemo dalje reagovati,a kada budemo reagovali, to ćemo uraditi u skladu sa zakonom i ustavom“, zaključili su organizatori prostesta ispred lokalne samouprave.

Podsećanja radi, protest građana organizovan je u subotu na mestu gde je 12. decembra u teškoj saobraćajnoj nesreći nastradala petnaestogodišnja devojčica u tom naselju, koju je automobilom udario sedamnaestogodišnjak sa probnom vozačkom dozvolom.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This