Krivične prijave maloletnicima zbog vršnjačkog nasilja

Krivične prijave maloletnicima zbog vršnjačkog nasilja

Novopazarska policija podneće krivične prijave protiv petorice petnaestogodišnjaka zbog sumnje da su u nedelju popodne pretukli godinu dana mlađeg dečaka, saopštila je Policijska uprava.

Oni će, po nalogu Višeg tužilaštva, podneti krivične prijave protiv dvojice dečaka zbog sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda, a protiv trojice zbog učestvovanja u tuči.

U tuči je učestvovao i jedan trinaestogodišnjak, a prema saopštenju policije do tuče je došlo u dvorištu jedne osnovne škole, nakon svađe.

O događaju je obavešten i Centar za socijalni rad.

Pretučeni dečak ima povrede jagodične kosti i vilice, a nakon hirurške intervencije u novopazarskoj Opštoj bolnici, pušten je na kućno lečenje.

Njegov otac je izjavio za naš portal da je napadnut dok je, nakon odgledane košarkaše utakmice u Osnovnoj školi “Meša Selimović”, u blizini te obrazovne ustanove čekao taksi da se vrati kući.

Prema njegovim rečima, jedan od napadača je njegovog sina upitao “Šta gledaš?”, nakon čega su počeli da ga tuku.

Iz Osnovne škole “Meša Selimović” kazali su da u tuči nisu učestvovali njihovi učenici, već dečaci koji su bili u publici na košarkaškoj utakmici koja je odigrana u fiskulturnoj sali te obrazovne ustanove.

Dodali su i da organizacija utakmice nije u njihovoj ingerenciji, jer oni salu daju samo na korišćenje sportskim kolektivima.

Izrazili su žaljenje što je došlo do incidenta i poručili da su snimke sa video nadzora dostavili policiji.

 

CATEGORIES
Share This