Kolone automobila na graničnom prelazu Jarinje-uskoro otvaranje ovog administrativnog prelaza

Kolone automobila na graničnom prelazu Jarinje-uskoro otvaranje ovog administrativnog prelaza

Kako javljaju naši reporteri, koji se nalaze na administrativnom prelazu Jarinje, polako se formiraju kolone vozila koje čekaju da uđu na teritoriju Kosova. Do pre dva sata policija je vozila usmeravala na ostale, alternativne, putne pravce. Kako nezvanično saznaje naša ekipa, koja je na licu mesta, svakog trenutka se očekuje otvaranje ovog administrativnog prelaza.

Inače, nakon napetosti na severu Kosova zbog odluka prištinskih vlasti da od ponoći počne primena mera ulazno-izlaznim dokumentima i preregistraciji vozila, vlada u Prištini je saopštila da se sprovođenje mera odlaže za mesec dana. To je od kosovskih zvaničnika zatražio američki ambasador u SAD. Prethodno su se u Kosovskoj Mitrovici čule sirene za uzbunu i blokirani su putevi kod Zubinog Potoka i u Rudaru, a Kosovska policija je blokirala prelaze Jarinje i Brnjak.

Na severu KIM počelo uklanjanje barikada koje su juče postavili Srbi nezadovoljni odlukama prištinskih vlasti. Najpre su uklonjene barikade na Jarinju, a počelo sklanjanje blokada u Verigama i kod Zubinog Potoka. To je rezultat dogovora sa komandantom KFOR-a, nakon čega bi trebalo da budu otvoreni administrativni prelazi Jarinje i Brnjak. Vlasti u Prištini prethodno su odlaganje primene odluka o registarskim tablicama i ličnim kartama uslovile uklanjanjem prepreka.

RUBRIKE
Podeli