Kojim gradovima će Novi Pazar pružiti finansijsku pomoć?

Kojim gradovima će Novi Pazar pružiti finansijsku pomoć?

Grad Novi Pazar pružiće finansijsku podršku Kraljevu, Somboru i Novom Sadu koji su prošle nedelje pretrpeli veliku štetu nakon razornog olujnog vremena, saopšteno je danas iz lokalne samouprave. Finansijska pomoć od po 500 hiljada dinara biće upućena svakom od ovih gradova kako bi im se olakšao teret oporavka od elementarnih nepogoda.

Katastrofalne posledice koje je superćelijska oluja ostavila za sobom nisu prošle neprimećeno u Novom Pazaru, a gradonačelnik Nihat Biševac i Gradsko veće su odlučili da reaguju i pruže pomoć ugroženim gradovima. Ovim gestom solidarnosti odražava se duh zajedništva i brige za druge.

Novi Pazar, koji je sam kroz istoriju bio suočen s izazovima i nevoljama, zna koliko je podrška iz okruženja važna u teškim vremenima.

“Novi Pazar na ovaj način nastavlja tradiciju pružanja podrške drugima, ne zaboravljajući da je u mnogim teškim momentima Novopazarcima pomoć iz okruženja bila više nego dragocena“, navodi se u saopštenju.

Ova akcija pokazuje kako se solidarnost i briga za druge mogu pretočiti u konkretnu podršku i delovanje. Grad Novi Pazar još jednom je pokazao svoju humanost i spremnost da bude uz one kojima je pomoć potrebna, bez obzira na udaljenost ili razlike.

Solidarnost i međusobna podrška su ono što nas čini jačim u trenucima izazova, a Novi Pazar je još jednom pokazao da je grad sa velikim srcem spremnim da podeli teret sa svojim sugrađanima u zemlji.

Podsećamo, nakon vremenskih nepogoda koje su proteklih dana zahvatile veći deo zemlje, studenti iz Novog Pazara koji svoje studije završavaju u Beogradu, daleko od svojih domova, svedočili su olujnom nevremenu i opasnosti koja je svakog trenutka uzimala veći mah. Za portal A1 ističu da su “imali sreće što su izbegli veće posledice”.

CATEGORIES
Share This