Ibrahim Dreković: Umetnost na platnu čuva istoriju Novog Pazara

Ibrahim Dreković: Umetnost na platnu čuva istoriju Novog Pazara

Mladi dizajner Ibrahim Dreković uspešno kombinuje svoju umetničku strast sa dubokim korenima porodičnog nasleđa kako bi sačuvao istoriju svog grada Novog Pazara. Njegova posvećenost očuvanju prošlih trenutaka kroz umetničke slike na platnu postala je inspiracija za mnoge i osnova za ambiciozne planove koji će obogatiti zajednicu i približiti je njenoj bogatoj istoriji.

Inovativni pristup u očuvanju prošlosti rodio se 2018. godine kada je Dreković sebi postavio pitanje kako najbolje svima podeliti očaravajuće priče Novog Pazara.

„Očuvanje istorije za mene je više od posla, ova misija ima duboke korene u mojoj porodici – nasledio sam je od oca Esada, koji je profesionalni slikar. Tada sam došao na ideju da te divne umetničke slike, koje je moj otac stvarao, prenesem u štampanu formu. To je bio trenutak kada sam ozbiljno krenuo u akciju“, rekao je Dreković za portal A1.

Slike koje je napravio njegov otac postale su svojevrsna riznica istorije, a Ibrahim je odlučio da taj dragoceni sadržaj prenese na platno kako bi svima omogućio da se povežu sa izuzetnim trenucima prošlosti. Njihovi planovi su ambiciozni i puni strasti.

„Cilj nam je da organizujemo izložbe koje će omogućiti ljudima da se urone u duh prošlih vremena Novog Pazara. Planiramo i organizovanje edukativnih radionica za mlade kako bi kroz umetnički izraz bolje upoznali istorijske trenutke. Želimo da oživimo prošlost na način koji će inspirisati i obogatiti našu zajednicu ističe Dreković“, zaključio je talentovani čuvar istorije grada.

Ibrahim Dreković ima 19 godina, bavi se grafičkim dizajnom, veb dizajnom i uslugama digitalnog marketinga. Svoj zanat vežba od svoje 14. godine.

Sa dugogodišnjim iskustvom iza sebe, nije iznenađenje što već pravi rezultate u ovim poslovima.

Sa 16 godina, Ibrahim je pokrenuo svoj Instagram profil pod nazivom Still Canvas. Ova art galerija oživljava slike starog Novog Pazara, kako bi sačuvala istoriju i kulturu ovog grada. Art galeriju su osnovali Ibrahim i njegov otac, koji je umetnik poznat po svojim slikama ulja na platnu.

Ibrahim Dreković je pokazao da se strast, inovativnost i posvećenost mogu kombinovati da bi se stvorilo nešto vredno i trajno.

Njegovag oca umetnost na platnu postala je most između prošlih vremena i sadašnjosti, omogućavajući svima da se duboko povežu sa istorijom Novog Pazara.

Njegova vizija izložbi i edukativnih radionica obećava svetlu budućnost u kojoj će istorija biti živa i inspirativna za sve generacije.

CATEGORIES
Share This