Gužve za lična dokumenta tokom letnjih meseci u Novom Pazaru (VIDEO)

Gužve za lična dokumenta tokom letnjih meseci u Novom Pazaru (VIDEO)

Interesovanje građana za izdavanje ličnih dokumenata, posebno ličnih karata i pasoša, kontinuirano raste svake godine tokom letnjih meseci, tako prvi slobodni termni su tek u julu, kaže za A1, Lejla Džigal Selmanović, šef Odseka za upravne poslove Policijske uprave Novi Pazar.

Jedan od glavnih izazova s kojima se građani suočavaju jeste nedostatak slobodnih termina za elektronsko zakazivanje podnošenja zahteva putem portala e uprave.

‘’Kao i svake godine za vreme godišnjih odmora a naročito tokom letnjih meseci pojačano je interesovanje građana za izdavanje ličnih dokumenata a najviše za izdavanje lične karte i putnih isprava kao i za prijavu prebivališta maloletne dece rođene u inostranstvu. Posle toga termini za elektronsko zakazivanje za podnošenje zahteva putem portala e uprave su uglavnom popunjeni’’, kaze Lejla Dzigal Selmanović, šef Odseka za upravne poslove PU NP.

Ona naglašava da prvi slobodan termin za podnošenje zahteva za izdavanje lične karte i pasoša u ovoj upravi je zakazan za 6. jul 2024. godine. Za one koji ne mogu da sačekaju I koji zele podneti zahtev, postoji mogućnost direktnog podnošenja zahteva na šalteru upravnih poslova ove policijske uprave, svakog radnog dana od 7:30 do 20:00 časova.

‘’U Policijskoj upravi u Novom Pazaru prvi slobodan termin za podnošenje zahteva za izdavanje lične karte i pasoša je 6 jul 2024. godine. Napominjemo da građani koji nemaju zakazan termin za podnošenje zahteva za izdavanje ličnih dokumenata zahtev mogu podneti na šalter upravnih poslova ove policijske uprave svakoga radnog dana od 7:30 do 20:00 h’’, naglasila je Lejla Dzigal Selmanović.

Iz PU NP ističu da prilikom podnošenja zahteva određene kategorije građana imaju prednost. Starije osobe, invalidi, trudnice, kao i oni koji su uplatili taksu po hitnom postupku za izdavanje pasoša, dobijaju prioritet.

‘’Prilikom podnošenja zahteva prednost imaju starije osobe, invalidi, trudnice kao i građani koji su za izdavanje pasoša uplatili taksu po hitnom postupku. Ističemo da Ministarstvo unutrašnjih poslova svakodnevno prati potrebe građana i u skladu sa tim a bez odlaganja preduzima sve potrebne aktivnosti u cilju što efikasnijeg ostvarivanja prava građana na lična dokumenta’’, dodaje Lejla Dzigal Selmanović.

Iz Policijske uprave Novi Pazar kazu da Ministarstvo unutrašnjih poslova aktivno prati potrebe građana i preduzima sve potrebne korake kako bi osiguralo efikasan proces dobijanja ličnih dokumenata.

CATEGORIES
Share This