Formiranje Vlade, pa rušenje vrtića “Naše dete” i izgradnja novog

Formiranje Vlade, pa rušenje vrtića “Naše dete” i izgradnja novog

U vrtiću “Naše dete”, kod Osnovne škole “Bratstvo”, već mesecima ne borave deca zbog najavljenih radova na rušenju i izgradnji novog objekta koji, iako su tenderi završeni i ugovori potpisani, ne počinju.

Tender za rušenje postojećih objekata sproveden je tokom proleća, a ugovor sa firmom “Formel” iz Sjenice, vredan četiri miliona dinara, potpisan u maju.

Od tada, osim postavljanja traka, ništa nije urađeno, a kada bi moglo da počne rušenje ne znaju ni u Predškolskoj ustanovi “Mladost”.

Prema pisanju Radija sto plus direktorka te ustanove Sabina Hoćanin, kazala je, da je to projekat Ministarstva prosvete, te  još uvek nemaju informaciju o početku radova.

„I mi jedva čekamo da počne sa radom jer imamo mnogo zahteva za boravkom dece”, rekla je Hoćanin.

Deca iz tog vrtića raspoređena su u druge objekte širom grada, a najviše u “Čaroliju” na Šestovu.

Iz lokalne samouprave Novopazarskom radiju kazali su da “imaju uveravanja da će projekat izgradnje novog vrtića sigurno biti realizovan”, ali da se čeka formiranje nove Vlade Srbije.

Početak izgradnje novog vrtića “Naše dete”, prema najavama čelnika Gradske uprave, trebalo je da počne na proleće ove godine.

Novo obdanište trebalo je da ima tri puta veće smeštajne kapacitete od sadašnjeg, a ukupna vrednost projekta je oko 170 miliona dinara.

Sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uzimanjem kredita kod Svetske banke.

Sadašnji objekat vrtića “Naše dete” izgrađen je 1977. godine, a njegov kapacitet je oko 460 dece.

CATEGORIES
Share This