Evo kako doći do posla uz pomoć Nacionalne službe (VIDEO)

Evo kako doći do posla uz pomoć Nacionalne službe (VIDEO)

Redakciju medijske kuće A1 danas je posetila Aida Bojadžić, PR novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u cilju promovisanja programa zapošljavanja koje ta institucija nudi. Ona je tom prilikom pohvalila A1 zbog toga što već godinama unazad prepoznaje vrednost ovih programa koji podstiču zapošljavanje mladih.

Filijala Nacionalne službe u Novom Pazaru godinama pomaže mladim ljudima da dođu do posla. Jedna od njih je i Mejrema Nicević koja je preko programa ove službe zasnovala radni odnos.

“Jako sam zadovoljna uslovima koje mi pruža poslodavac. Ono što zaista mogu da istaknem jeste da je ovo moje prvo radno iskustvo nakon školovanja i ono što me posebno raduje jeste da mogu slobodno da kažem da sam imala sreće da prvo radno iskustvo bude pozitivno. Iskreno govorim da svakodnevno srećna dolazim na posao. Trenutno sam deo medijske kuće A1 i to me ispunjava zato što je kolektiv u kom radim po mojoj meri. Nacionalna služba pruža priliku mladim ljudima i na taj način ih podstiče da rade, tako da verujem da je svim mladim ljudima to korisno i poželjno. Na taj način ispunjavamo vreme na koristan način i lako dolazimo do posla, što je to izuzetno teško na današnje vreme. Pozivam sve mlade ljude da iskoriste ovu šansu i informišu se o ovim programima”, istakla je Mejrema Nicević.

Mera se realizuje kod poslodavca koji pripada privatnom sektoru. Poslodavcu tokom realizacije mere Nacionalna služba refundira zaradu zaposlenog. Poslodavac za to vreme može da odluči da li će lice nakon toga zaposliti ili ne.

“Ono što je najvažnije jeste da radnik bude zadovoljan. Primanja pripravnika sa tog programa su veća u odnosu na ostale programe, kao što je program Moje prve plate. Moj savet svim poslodavcima je da se što pre informišu i na taj način dobiju besplatnog radnika”, navodi Enes Radetinac, urednik portala A1.

Ovo je samo jedna od mera koje se godinama unazad uspešno realizuju posredstvom filijale u Novom Pazaru.

“Danas smo došli ovde kod uspešnog poslodavca koji koristi jako atraktivnu meru- to je program Pripravnika. U odnosu na ostale programe koje NSZ nudi, ovo je najpovoljniji u smislu iznosa opredeljenih sredstava koje dobija poslodavac za finansiranje lica koje je na pripravničkom stažu, a to je sigurno preko 50.000 dinara. Pozivam sve poslodavce da posete prostorije NSZ u Novom Pazaru i informišu se o ovom ali i drugim programima”, rekla je ovom prilikom Aida Bojadžić ispred novopazarske filijale.

Podsećanja radi, dve stotine i troje, do juče nezaposlenih građana Novog Pazara, sada su privrednici i poslodavci zahvaljujući sredstvima koja im je obezbedila NZS, kao pomoć pri pokretanju biznisa. Odlučili su se za različite delatnosti i kažu da su im ova sredstva bila od velikog značaja.

O ostalim programima građani mogu saznati u prostorijama filijale Nacionalne službe u Novom Pazaru ili na njihovom sajtu.

CATEGORIES
Share This