Bez smeštaja i prevoza – Za dan u Crnoj Gori minimalno 100 evra

Bez smeštaja i prevoza – Za dan u Crnoj Gori minimalno 100 evra

Sve poželjnija turistička destinacija među posetiocima širom sveta, crnogorski grad Ulcinj teži sve većim cenama. Među stanovnicima Sandžaka tradicionalno uživa najveću popularnost. Međutim, kada saberemo osnovne dnevne troškove za dvoje koje iziskuje jedan dan na ulcinjskim plažama, potrebno je izdvojiti najmanje 60 evra, a kada je reč o višečlanoj porodici minimalno 80 do 100 evra. U to spada iznajmljivanje ležaljke, po jedan obrok, kafa ili sok, možda i neka dečja aktivnost.

S obzirom na to da se ležaljke naplaćuju na svim zakupljenim plažama do 17 časova, osim na “slobodnim“ zonama između određenih plaža gde letuju takozvani “paradajz“ turisti, osnovna potreba porodice koja ceo dan provodi na plaži uživajući u letnjim aktivnostima jesu svakako ležaljke.

Kada je reč o plažnom nameštaju, u odnosu na ostale gradove crnogorskog primorja, Ulcinj i dalje drži najniže cene koje se kreću od 5 do 15 evra, s obzirom na to da tu letuje veliki broj porodica. Postoji i opcija iznajmljivanja baldahina, a najjeftinije iznajmljivanje po danu je 20 evra. Kada se taj broj pomnoži sa prosečnih 7 dana odmora, za jednu skromnu porodicu ovo postaje luksuz.

Kod ostalih gradova crnogorskog primorja cene su još veće i za taj ugođaj platiće od 15 do 40 evra, u zavisnosti od plaže.

Ako posetioci žele da uštede na obrocima i hrane se u pekarama ili restoranima brze hrane, što je neretko i čest izbor, ovako se kreću prosečne cene ručka za dvoje u jednoj crnogorskoj pekari.

Kao i sa ostalim stvarima, cene kafe i generalno pića variraju u odnosu na mesto, pogled i celokupan užitak. Za dve kafe na plaži potrebno je izdvojiti oko 5 evra, odnosno 600 dinara.

Posle ručka, kafe za dvoje, primamljive crnogorske poslastičarnice nude bogat izbor kolača i slatkiša, šro je posebno primetno na šetalištu kod ulcinjske gradske Male plaže gde postoji veliki broj ugostiteljskih objekata sa širokom ponudom.

Osim Ulcinja, popularno mesto za porodice, ali i za omladinu jesu Dobre Vode koje ipak drže nešto slabije cene.

Naravno, mnoge druge aktivnosti u Crnoj Gori koje obeležavaju svaku sezonu definitivno mame novčanike, pa za jedan dan porodica može potrošiti i celu ušteđevinu.

Podsećamo, državni put koji povezuje Kraljevo i državnu granicu sa Crnom Gorom, na deonici Ribariće – Mehov Krš, bio je zatvoren za saobraćaj u određenom periodu dana, zbog asfalterskih radova koje sprovodi JP Putevi Srbije. Za vreme obustave, alternativni putni pravac je preko Novog Pazara, Pazarišta, Tutina i Mehovog Krša, a koji vodi do državne granice sa Crnom Gorom.

CATEGORIES
Share This