OBUSTAVA SAOBRAĆAJA Kako do Crne Gore?

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA Kako do Crne Gore?

Državni put koji povezuje Kraljevo i državnu granicu sa Crnom Gorom, na deonici Ribariće – Mehov Krš, danas će biti zatvoren za saobraćaj u periodu od 8 do 12 časova i od 13 do 17 časova, zbog asfalterskih radova koje sprovodi JP Putevi Srbije. Za vreme obustave, alternativni putni pravac će biti preko Novog Pazara, Pazarišta, Tutina i Mehovog Krša, koji vodi do državne granice sa Crnom Gorom.

Vozači se upozoravaju da prate saobraćajnu signalizaciju i budu strpljivi tokom obustave.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na graničnom prelazu Špiljani između Srbije i Crne Gore, trenutno nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Izlaz iz Srbije i ulaz u Srbiju traju oko 30 minuta. Što se tiče teretnih vozila, zadržavanja su takođe kraća, do 30 minuta, kako prilikom izlaska iz Srbije tako i prilikom ulaska u zemlju.

Na ovoj državnoj granici radovi se sprovode već duže vreme.

Radno vreme graničnog prelaza Špiljani je 24 sata dnevno, što omogućava nesmetano putovanje tokom celog dana.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava vozače na veoma toplo vreme koje se očekuje danas, kao i na mogućnost pljuskova sa grmljavinom i kratkotrajnih vremenskih nepogoda u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji tokom popodneva i večeri. Moguće su i nepogode praćene gradom i olujnim vetrom.

U cilju bezbednosti, vozači se mole da vožnju prilagode uslovima na putu i budu oprezni u vožnji. Takođe, savetuje se praćenje vremenskih izveštaja i informacija o mogućim ograničenjima u saobraćaju.

Na više deonica autoputeva i magistralnih puteva širom Srbije trenutno su u toku radovi na redovnom održavanju. Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava vozače da prate saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kada se približe ovim mestima.

Na naplatnim stanicama širom Srbije nema većih zadržavanja. Vozači mogu nesmetano prolaziti kroz naplatne staze i nastaviti svoje putovanje bez odlaganja.

Pozivaju se vozači da pripreme tačan iznos ili sredstva za plaćanje putarine i da se pridržavaju saobraćajnih propisa tokom prolaska kroz naplatne stanice.

CATEGORIES
Share This