Aličković: Ušli su u moje dvorište sa metalnim šipkama (video)

Aličković: Ušli su u moje dvorište sa metalnim šipkama (video)

Novopazarac Mirza Aličković rekao je danas da su mladići koji su ga napali na ulici, nakon tog incidenta došli  u njegovo  dvorište sa metalnim šipkama. Zatim, kako kaže,  verbalno i fizički napali su njegovu svastiku, koja je u tom trenutku bila sa četvoro dece i majkom. On je za portal A1 rekao da su njegov sin i supruga još uvek vidno uplašeni i potrešeni, kao i deca njegove svastike koja su prisustvovala nemilom događaju. Kako smo ranije objavili, Aličkovića je u nedelju, 2.jula, napala grupa mladića u naselju Lug zbog incidenta u saobraćaju, naočigled supruge i desetegodišnjeg  sina.

Mirza dodaje da na ulici nije došlo do težih povreda jer su komšije reagovale i smirile situaciju.

“ Nakon toga smo ušlu u kuću, gde su nam u gostima bili ženina majka, sestra i brta. Nakon desetak, petnaest minuta, odlučili su da odu i da povedu i naše dvoje dece. U povratku, svasta je uzela dvoje moje dece i njeno dvoje dece i svoju majku, vraćali su se kući i njih su takođe počeli verbalno da napadaju, a onda i fizički. Pokušali su da joj otmu telefon, uvrnuli su joj ruku, izlupali auto i
slične stvari. To je za decu bilo jako, jako strašno. Prvi onaj događaj, kad su napali mene, sama činjenice da mi je žena bila u autu i dete od 10 godina bilo je zaista jako potresno, za njih naročito i ova druga situacija gde četvoro dece prisustvovalo. Moram da kažem huligani napadaju ženu u čijem autu je četvoro dece i nakon toga upadaju u moju avliju, moje dvorište da kažem naoružani sa metalnim šipkama, da upadnu, valjda da prebiju mene ili šta god. Nekako smo uspeli da ih izbacimo iz dvorišta, zvali policiju i onda je pokrenuta cela ta situacija.“ , reako je Aličković za A1.

On dodaje da ovo bio veliki stres za njegovu porodicu.

“ Dete i supruga se zaista osećaju uplašeno, naročito supruga ona se jako potresla, sin ima 10 godina, možda ćemo tek u tekućem periodu videti kako se on nosi sa tim. Sad za sad je delimično istraumiran, nekako slabije spavaju i slično. Tako da to je za njih stvarno stresna situacija. Mi smo pokrenuli krivične prijave i evo danas je sud objavio, dao saopštenje za javnost da su pokrenute krivične prijava protiv tri osumnjičene osobe koje su izvršile taj napad i koje su pokrenuli taj napad. Tako da videćemo šta će biti dalje. “ , rekao je Mirza.

Aličković se zahvalio celokupnoj zajednici  za svu podršku koju su mu pružili proteklih dana i posebno naglasio da mu je maksimlanu podršku i pomoć pružila advokatica Ajsela Ćorović koja ih zastupa i koja je prema njegovim rečima najzaslužnija što je Tužilaštvo donelo odluku da su upitanju krivična dela.

Da podsetimo, Grupa momaka su u nedelju, 2. jula u novopazarskom naselju Lug verbalno i fizički napali Novopazarca i njegovu porodicu naočigled prisutne dece koja su se u tom trenutku zajedno sa ostalim članovima porodice nalazila u kolima.

Ranije danas, novopazarske nevladine organizacije izrazile su  krajnju zabrinutost i najoštrije osudile napad na direktora humanitarne organizacije Svetionik i dokazanog humanitarca Mirzu Aličkovića i njegovu porodicu. One su u svom saopštenju istakli da ovaj, kako kažu, nasilnički čin govori o tome da se na ulicama i u kućama Novog Pazara više niko ne može osećati sigurno i bezbedno i da napadi, pretnje, vređanje, uznemiravanje i zastrašivanje žena i trauma dece koje su preživljavali od grupe nasilnika, bez adekvatnih reagovanja institucija može imati katastrofalne i dugoročne posledice i po porodicu i po društvo u celini.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru primilo je krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su napale direktora humanitarne organizacije „Svetionik“ Mirzu Aličkovića i članove njegove porodice, saopšteno je danas.ž

CATEGORIES
Share This