Alibašić: Sve veća zabrinutost građana zbog neregulisanog saobraćaja u Novom Pazaru

Alibašić: Sve veća zabrinutost građana zbog neregulisanog saobraćaja u Novom Pazaru

Gradski odbor stranke Slobode i pravde u Novom Pazaru razume sve veću zabrinutost građana zbog neadekvatno regulisanog saobraćaja, što je jedan od većih problema u našem gradu, kazao je potpredsednik GrO Novi Pazar Stranka slobode i pravde Mirsen Alibašić.

Funkcionisanje i regulisanje saobraćaja ne prati trend razvoja urbanizacije u gradu i već dugo vremena ne postoje konkretne ideje, niti projekti lokalne vlasti o njegovom unapređenju.

„Za posledicu imamo gužve u saobraćaju, nedovoljno parking mesta, zauzete i neobezbeđene trotoare. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja povređivanja i smrti građana usled saobraćajnih nezgoda, a sa ovim se  Novi Pazar suočava skoro svakog dana“, navode iz ove stranke.

U saopštenju ove stranke stoji , da ne treba neki tragični događaj biti pokretač rešavanja problema, niti je normalno da građani svakodnevno brinu za svoju decu da li će bezbedno otići i vratiti se iz škole.

Problem gradskog saobraćaja je potrebno hitno i sistematično rešiti i obezbediti građanima Novog Pazara sigurnost za svoju decu, kretanje trotoarima i dobar gradski prevoz.

„Zahtevamo da se izvrši stručna studija gradskog saobraćaja u Novom Pazaru radi njegovog unapređenja, što bi podrazumevalo postavljanje svetlosnih i znakovnih signalizacja, bankina, trotoara i video nadzora na mestima gde je to potrebno, a najpre na mestima gde je saobraćaj intenzivan“, stoji u saopštenju.

Građanima je potreban bolji javni prevoz i izgradnja autobuskkih stajališta sa nadstrešnicama i klupama, kao i preduzimanje svih potrebnih tehničke mera uz obavezan pojačan nadzor saobraćajne policije.

 

 

CATEGORIES
Share This