A1 portal uručio poklone srednjim školama (VIDEO)

A1 portal uručio poklone srednjim školama (VIDEO)

Mladi su najvažnija karika jednog društva. U saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine portal A1 odlučio je da realizuje projekat “Informisani mladi, zdravi mladi.

Učenici srednjih škola iz Novog Pazara imali su priliku da u mesecima za nama učestvuju u projektu “Informisani mladi, zdravi mladi”. Oni koji su pohađali radionice kažu da je ovo iskustvo za njih bilo od velikog značaja.

”Upoznao sam neke nove drugare, stekao neka nova iskustva, naučio sam mnogo toga što sam preneo i svojim drugarima. Dobili smo donaciju, televizor, što je veoma značajno za našu školu i drago mi je da smo mi kao parlament Ekonomske škole svojim drugarima to obezbedili.

Na tom televizoru ćemo emitovati sva dešavanja u našoj školi, sve radionice, projekte tako da hvala A1 portalu što ste nam omogućili da budemo deo tog projekta”, rekao je jedan od polaznika programa i učenika Ekonomske škole u Novom Pazaru.

Nakon nekoliko meseci uspešnog rada srednjim školama poklonili smo informacione sisteme preko kojih će moći sve učenike aktivno da informišu o bitnim temama.

U protekla dva meseca naši đaci i predstavnici đačkog parlamenta su učestvovali na tri radionice na temu “Informisani mladi, zdravi mladi”, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine i A1 televizije koja je ispratila i podržala taj projekat.

Obzirom da smo mi škola koja radi u području zdravstva i socijalne zaštite sasvim je normalno da budemo dobro informisani tako da ovaj današnji poklon koji smo dobili kao jedna od škola učesnice u projektu će mnogo značiti jer će na ovom ekranu ići informacije iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite iz čitavog sveta”, kaže direktorka srednje medicinske škole “Dva heroja”, Šerifa Preljević.

Interesovanje mladih za sticanjem novih znanja u Novom Pazaru kažu profesori postoji odavno. Kroz ovaj projekat dodatno su razvili svoje sposobnosti i naučili nove načine prenošenja važnih informacija.

Informisanost mladih je jako bitna pogotovo ako imamo u vidu da ulazimo u svet veštačke inteligencije a ne samo digitalne ere. Tako da treba da usmerimo mlade da znaju šta su dobre informacije, kako da dođu do pravih informacija, jer ono što guglaju na internetu to je nešto što može da ih odvede na pogršnu stranu i da ih dezinformiše a ovako kada je kroz institucije onda dobijaju prave informacije i pravu sliku o svemu”, kaže direktor tekstilne škole u Novom Pazaru, Meho Mahmutović.


“Srećni smo što naši učenici traže i sami istražuju načine kako bi mogli da dobiju razne informacije koje se tiču bezbednosti i bilo kakvih drugih informacije koje su aktuelne i primamljive za njihov uzrast”, kažu iz novopazarske Gimnazije.

Saradnici na ovom projektu potrudili su se da kreiraju posebne servere koji će mladima pomoći u daljem radu.

”Izuzetno nam je zadovoljstvo što je firma Irodigital Solutions odabrana da bude implementacioni partner u projektu “Informisani mladi, zdravi mladi”.

Posebno mi pričinjava zadovoljstvo što smo imali priliku da u okviru sistema informisanja mladih srednjih škola implementiramo naš softver koji će omogućiti da u narednom periodu mladi imaju mogućnost da kreiraju sadržaj koji je namenjen mladim ljudima a koji se tiče pitanja koja su njima bitna, kao što su pitanja vezana za zdravlje mladih i bezbednosti mladih”, ističe saradnik na projektu, Admir Smajović.

Na radionicama se najviše govorilo o zdravlju, zdravoj ishrani, važnostima fizičke aktivnosti ali i o generalnom razvoju životnih veština mladih.

Projekat “Informisani mladi, zdravi mladi” u saradnji sa portalom A1 realizovalo je Ministarvo omladine i turizma.

CATEGORIES
Share This